Yeterli başvuru olmayınca yaş sınırı yukarı çekildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2018 14:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeterli başvuru olmayınca yaş sınırı yukarı çekildi

KARDEMİR’e işçi alımlarında başvuru sayısının az olması nedeniyle 30 Yaş sınırı 35 yaş sınırına yükseltildi. KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz,  “İŞKUR ile koordinasyon halinde mülakatlara başlamış bulunmaktayız. Başvuru beklediğimizden az. Amacımız doğru çalışanın, doğru pozisyonda istihdamını sağlamak” dedi

KARDEMİR A.Ş.’ye İŞKUR kanalı ile işçi alımı yapılacağının açıklamasından sonra gelinen süreçte yeterli başvuru olmadığı için 30 yaş sınırı 35 yaşa çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz şunları söyledi:

“Şirketimize, yeni yatırımlarımız ile birlikte ihtiyaç duyduğumuz personel istihdamı için Karabük İŞKUR İl Müdürlüğü ile görüşmelere başladığımızı daha önce sizlerin vasıtası ile kamuoyuna duyurmuştuk.

İŞKUR ile koordinasyon halinde mülakatlara başlamış bulunmaktayız. Mülakat süreci önümüzdeki birkaç hafta boyunca da geniş katılımlı bir heyet tarafından, şeffaf ve objektif bir şekilde yapılmaya devam edilecek. Ancak, mülakata alınacak aday listelerini incelediğimizde aday sayısının beklediğimizden düşük kaldığını gördük. Bizim amacımız doğru çalışanın, doğru pozisyonda istihdamını sağlamak. Bu amacı gerçekleştirmek için şehrimizin gençlerinden mümkün olduğunca fazla sayıda adayın değerlendirmeye alınması gerekiyor. 35 yaşını aşmamış, teknik eğitim veren meslek lisesi veya meslek yüksekokullarından mezun olan,  askerliğini yapmış veya muaf durumda olan ve ayrıca 31 Mayıs 2018 tarihinden sonra işsiz durumda olan şehrimiz gençlerinin başvurularını beklediğimizi bir kez daha sizler aracılığı ile Karabük halkına duyurmak istiyoruz.

İŞKUR ile yaptığımız çalışma dışında şirketimize doğrudan başvuru yapan adaylardan birçoğunun İŞKUR kaydının olmadığını ve bazılarının da İŞKUR kayıtlarını güncellememiş olduklarını gördük. Kardemir’in büyüyüp gelişmesine katkıda bulunma, iş, ekmek sahibi olma heyecanı duyan bu arkadaşlarımızın öncelikle İŞKUR’a kayıtlarını yaptırmaları veya güncellemeleri ve ayrıca şirketimize www.kardemir.com web adresi üzerinden başvuruda bulunmaları kendilerinin de değerlendirmeye alınmaları açısından önem taşıyor. Böylelikle, adaylarımız kendilerini daha iyi ifade etme imkanı bulurken, şirketimiz de daha kapsamlı mülakat yapabilme imkanına kavuşacaktır.

Şirketimizin gücüne güç katacaklarına inandığım genç arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyor, ailelerine selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude canakkale cephesi ve 18 mart bogaz zaferi anlatildi 92iZd18D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Çanakkale Cephesi ve 18 Mart Boğaz Zaferi anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen etkinlikte Çanakkale cephesinin açılmasından 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne uzanan süreç askerî ve stratejik boyutlarıyla ele alındı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yıl dönümünde bir etkinlik düzenlendi. “Çanakkale Cephesinin Açılması ve 18 Mart Boğaz Zaferi” başlıklı konferansta Çanakkale Savaşları’nın tarihi, arka planı ve sonuçları kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Yenal Ünal yaparken konuşmacı olarak ise Arş. Gör. Buğra Terzi yer aldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Ünal, Çanakkale Savaşları’nın anlamını, önemini ve tarihi derinliğini çok yönlü biçimde ele alarak geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bilinç köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Arş. Gör. Terzi ise sunumunda destansı mücadelenin stratejik, askerî ve tarihî boyutlarını anlattı. Çanakkale cephesinin jeopolitik önemine dikkat çeken Terzi, Osmanlı Devleti’nin özellikle Balkan Savaşları sonrasında yaşadığı güç kaybının müttefik arayışını hızlandırdığını belirtti. Bu süreçte Enver Paşa öncülüğünde gerçekleştirilen reformlar ve Almanya ile kurulan yakın ilişkilerin belirleyici olduğundan bahsetti.

Çanakkale Savaşı’nın deniz ve kara harekâtlarının birlikte yürütüldüğü çok yönlü bir cephe olduğuna değinen Terzi, İtilaf Devletleri’nin ilk olarak Çanakkale Boğazı’nı geçme girişimlerinde bulunduğunu ancak deniz harekâtında başarısız olunması üzerine kara savaşlarına yöneldiklerini aktardı. Sunumda ayrıca savaşın dönüm noktaları hakkında bilgi verilirken özellikle Nusret mayın gemisinin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında kritik rol oynadığı ifade edildi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin