Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yerli ve ulusal silahlar İngiltere ve Polonya yolunda

Türkiye’de üretilen yerli ve ulusal silahlar İngiltere ve Polonya’da fuarda sergilenecek.
CANiK, ihracat odaklı küresel fuar serüvenine eylül ayında Birleşik Krallık ve Polonya ile devam ediyor. Küme şirketleri ile birlikte IDEF’23’te sergilediği en yeni eserlerini birinci sefer yurt dışında görücüye çıkarmaya hazırlanan CANiK, Birleşik Krallık ve Polonya’da yeni bir tarih yazmayı hedefliyor. CANiK, 2023 yılı için yüzde 45 büyümeyi hedeflerken, Birleşik Krallık ve Polonya’daki fuarlarla birlikte 2024 yılı siparişlerine de sürat katmayı planlıyor.
Türkiye’nin savunma sanayi alanında önde gelen şirketlerinden CANiK’in küresel ihracat odaklı fuar serüveni, eylül ayında iki kıymetli ülke ile devam ediyor. CANiK, 12-15 Eylül 2023 tarihleri ortasında İngiltere’nin başşehri Londra’daki dünyanın önde gelen ve en itibarlı fuarlarından biri olan Memleketler arası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023) için hazırlıklarını sürdürüyor. DSEI 2023 öncesinde ise CANiK, 5-8 Eylül tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek Doğu Avrupa’nın en eski savunma fuarı olan MSPO 2023 ile çıtayı daha da üstlere taşımayı hedefliyor.

Yurt dışında birinci kere görücüye çıkacak
Geçen yıl dünyadaki üç orta kalibre top üreticisinden biri olan esaslı İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın alan CANiK, Milletlerarası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 23’te sergilediği ve büyük beğeni toplayan eserleri ile yeni bir ihracat rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. CANiK, Polonya ve İngiltere’deki fuarlarda CANiK M3 ve CANiK’in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) küme şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen ulusal uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesini, IDEF 23’ten sonra birinci sefer yurtdışı fuarında dünyaya tanıtacak.

Dünya üzerindeki en geniş envantere sahip üretici
CANiK, muharebede kendini kanıtlamış (Combat Proven) ulusal uçaksavarı CANiK M2 QCB’yi Türk ordusunun envanterine teslim ettikten çok kısa bir müddet sonra, dakikada 950 atım yapan CANiK M2F’i geçen yıl ekim-kasım aylarında piyasaya sürmüştü. Geçen ay gerçekleşen IDEF’23’te ise bu ailenin en süratli versiyonu olan ve dakikada 1100- 1200 ortası atım yapan CANiK M3’ün lansmanı yapılmıştı. M3 ile CANiK, dünya üzerindeki en geniş 12.7X99mm ağır makineli tüfek envanterine sahip silah üreticisi pozisyonuna yükseldi.

2024, CANiK’in iştiraklerinden AEI Systems ve UNIROBOTICS’in yılı olacak
NATO’nun en büyük ikinci savunma bütçesine sahip Birleşik Krallık ve Avrupa’nın en ağır nüfusa sahip 8’inci ülkesi olan Polonya ile Türkiye ortasında büyük çaplı çok sayıda savunma sanayi mutabakatı bulunduğunu belirten CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Bildiğiniz üzere NATO’nun en büyük ikinci savunma bütçesine sahip Birleşik Krallık’ta esaslı İngiliz şirket AEI Systems’ı satın alarak yaptığımız önemli yatırımlarımız mevcut. Bununla birlikte Rusya ile kara hududuna sahip olan ve birebir vakitte Avrupa sonlarının tampon bölgesi olarak kullanılan Polonya, pozisyon itibariyle günümüz Avrupa’sının en stratejik ülkelerinden biridir. Dolayısı ile bu iki ülke dünya savunma sanayii için her vakit kıymetli iki pazar pozisyonundadır. İngiltere DSEI fuarı dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinin yer aldığı devler ligi pozisyonundayken, MSPO Doğu Avrupa’nın en eski savunma fuarı olma özelliğini taşıyor. İngiltere ve Polonya’da dost ve müttefik ülkelerle yeni mutabakatlara imza atmayı ve yeni pazarlarda yer almayı bekliyoruz. 2024 yılı için siparişlerin İngiltere ve Polonya fuarları ile birlikte sürat kazanacağına inanıyoruz. 2023 yılında geçen yıla nazaran dolar bazında yüzde 45 büyüme maksadımız var, yeni siparişlerle 2024’te çıtayı daha da üste taşıyacağız. 2024 yılı, CANiK’in iştiraklerinden AEI Systems ve UNIROBOTICS’in yılı olacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Şubat, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akçasu TOKİ Konutlarında Çalışmalar Sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akçasu Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında çalışmalar işin başlama tarihinden itibaren aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, Akçasu Mahallesi’nde 196 adet konutun inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi gerçekleştiriliyor.

Şantiye alanında yer alan bilgilendirme tabelasına göre, projenin ihalesi 13 Ocak 2025 tarihinde yapıldı. İnşaat sahasının yer teslimi 4 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilirken, işin süresi 450 gün olarak belirlendi. Projenin sözleşme bedelinin 408 milyon 53 bin 57 TL olduğu bildirildi.

Projenin müşavirliğini Renktaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sağlık Ticaret Ltd. Şti., yüklenici firmalığını ise ARC 1453 İnşaat Ltd. Şti. üstleniyor.

Safranbolu’nun konut ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen TOKİ projesinde, konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, planlanan takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ve projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye modern ve nitelikli bir yaşam alanı kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin