blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yerel Kalkınmada Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Üst Protokolü imzalandı

Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ortasında ’Yerel Kalkınmada Bayan İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Üst Protokolü’ imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024-2025 yılları için "Kadın İstihdamı ve Bayan Girişimciliği" kalkınma ajanslarının odak çalışma alanı olarak belirlendi. Bu çerçevede, kalkınma ajansları tarafından bayanların ekonomik hayata iştiraklerini sağlamak hedefiyle eğitim programları ve istihdam odaklı projeler önceliklendiriliyor. Bu kapsamda Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ortasında ’Yerel Kalkınmada Bayan İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Üst Protokolü’ imzalandı. Üst protokol ile Tokat vilayetinde bayanların istihdamdaki hissesini artırmak, girişimcilik potansiyelini teşvik etmek ve lokal kalkınmaya katkı sunmak gayesiyle belirlenen eğitim ve faaliyet alanlarında iş birliği ve uyumun sağlanması amaçlanıyor.
İmzalanan protokol doğrultusunda; Tokat’ta dijital muhasebe uygulamaları, bilgi teknolojileri iş analistliği, gastronomi ve kaynakçılık başta olmak üzere sektörel gereksinimlere dönük nitelikli eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenlenecek. Eğitim süreçleri, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat, Erbaa, Niksar, Turhal, Zile Organize Sanayi Bölgeleri, Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürlükleri ile alt protokoller imzalanarak yürütülecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’deki orman yangını söndürüldü

Gümüşhane’de çıkan orman yangını, grupların çalışmasıyla söndürüldü.
Yangın, merkeze bağlı Karamustafa köyünün Manşa Boğazı mevkiinde şimdi belirlenemeyen bir sebeple çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma grupları sevk edildi. Gümüşhane Belediyesine ilişkin su tankeri, arazöz ve 3 yangın birinci müdahale aracıyla müdahale edilen yangın, grupların saatler süren çalışmasının akabinde denetim altına alındı. Yangında yaklaşık 1 hektarlık alan ziyan gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin