Yenice’deki Ihlamur Teras, Kar Beyazına Büründü!

Yusuf Korkmaz tarafından
13 Ocak, 2024 15:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1
Karabük'ün eşsiz doğal zenginliklerinden biri olan Yenice ilçesinde yer alan ve Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına ev sahipliği yapan Ihlamur Teras bölgesi, son günlerde etkili olan kar yağışıyla adeta bir kış masalına dönüştü. Yüksek tepelerde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle inşa edilen ve turizme kazandırılan Ihlamur Teras, bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Belediyenin özverili çalışmaları ve WWF tarafından acil koruma gerektiren önemli bir sıcak nokta olarak belirlenen Yenice ormanlarının içinde yer alması, bölgeyi sadece doğaseverlere değil, aynı zamanda macera arayanlara da çekici kılıyor. Dün başlayan kar yağışı, Ihlamur Teras'ı misafirlerine adeta bir kış cenneti sunmaya yönlendirdi. Ziyaretçilere, yöresel lezzetlerin tadını çıkarma, bungalov evlerde konaklama, macera parkında eğlenme ve etkileyici yürüyüş parkurlarında spor yapma imkanı sunan Ihlamur Teras, kar manzarasıyla bambaşka bir güzellik sergiliyor. Tesis yetkilileri, kar yağışının doğaseverleri ve ziyaretçileri bölgeye çektiğini belirterek, "Ihlamur Teras, şimdi karla bütünleşerek misafirlerimize eşsiz bir kış deneyimi sunuyor. Doğanın içinde beyaz bir örtüyle kaplanmış bu muazzam atmosferi yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi. Ihlamur Teras'ın kar altındaki güzellikleri, bölgeye olan ilgiyi daha da artırarak Yenice'nin turistik değerini bir kez daha ortaya koyuyor. (Yusuf Korkmaz)

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.