Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2022 13:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yenice’de Üniversite Öğretim Dönemi Hazırlıkları Değerlendirildi

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulunu tercih eden öğrencilerin barınma ulaşım ve güvenlik konuları Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Yenice Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Yenice Meslek Yüksekokulunda Eğitim gören öğrenci sayıları hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, "Yenice ilçemizde 87 erkek ve 38 kız olmak üzere  toplam 125  tane 2. Sınıf öğrencinin bulunuyor.  İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Raylı Sistemler Makine Teknolojileri Programı ve Bilgisayar Programcılığı için 150 kontenjan belirlendi.  1. ve 2. Sınıf öğrenci sayısını  275 öğrenci olmasını bekliyoruz" dedi. Karabük Üniversitesi  Yenice Meslek Yüksekokulunu tercih edecek öğrencilerin  barınma, yemek,  güvenlik durumları hakkında Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ve Muhtarlardan bilgiler alan Vali Fuat Gürel, 12 Eylül'e başlayacak 2022-2023 Eğitim öğretim yılı öncesinde gerekli çalışmaların tamamlanması yönünde talimat vererek, Mahalle Muhtarlarının sorumluluk bölgelerindeki kiralık evlerin tespitini yaparak Kaymakamlıkla bilgi paylaşımında bulunmalarını istedi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da patates hasadı sürüyor

Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda yetiştirilen 30 bin ton patatesin hasadı devam ediyor.
Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda ekilen patatesin hasadı devam ediyor. Yaklaşık 30 bin ton rekolte beklenirken dekar başına 4 ila 5 ton ortasında eser hasat edildi. Kilogramı 15 ile 20 lira ortasında alıcı bulan patates, bilhassa Devrekani ilçesinde çiftçilerin değerli geçim kaynakları ortasında yer alıyor. İlçede yaklaşık bin 519 dekar alanda yetiştirilen patates, aromasıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlçede 205 üretici tarafından bu yıl yaklaşık 5 bin ton patates hasat edildi.

"Üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim"
İlçede sulama sıkıntısının olmamasıyla patateste beklenen rekoltenin yakalandığını tabir eden Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Bölgemizin kıymetli tarım eserlerinden bir tanesi patatestir. İlçemizde 5 bin dekara yakın bir patates üretimi var. Patates hasadının da yavaş yavaş artık sonlarına yaklaşıyoruz. Nitekim hem tadıyla hem aromasıyla hem de gerek kızartmalık gerek haşlamalık olarak hoş bir patates üretiyoruz. Biz bizim yıllık üretim rekoltemiz ülke geneline bakıldığı vakit öbür vilayetlerle kıyaslandığı vakit dekara verimlilik manasında çok önemli oransal olarak çok yüksek. Bunun en büyük etkeni sulamayla alakalı. Devrekani’de sulamayla ilgili bir sorunun olmaması patatesi randımanını arttırıyor. Biz, demonstrasyonu Tarım İlçe Müdürlüğümüzle birlikte yapmıştık. Bölgeye en âlâ adapte olan patates tipi hangisi ise kızartmalık olarak ’hangisini üretmeliyiz, haşlamalık olarak hangisini üretmeliyiz’ üzere teknik hususlarda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Onlar da üretime kazandırdılar. Biz, hem Kastamonu merkezde, hem İstanbul’da pazar buluyoruz. Çiftçilerimize önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Ben üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim. Herkese bereketli dönemler dilerim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin