Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2018 13:46 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de ORKÖY kredi tespit çalışmaları sürüyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından köylülerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan destek projesi kapsamında her yıl verilen ORKÖY Kredilerinin tespit çalışmaları Bölge Müdürlüğü sahasında yer alan Karabük, Bartın  ve Zonguldak İllerinde devam ediyor.

Bu kapsamda, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da ORKÖY kredileri için İlçeye bağlı köyler toplantılar ve tespit çalışmaları yapılıyor.

ORKÖY Çalışma Programına alınan köylerde; bu desteklerden faydalanacakların belirlenmesi maksadıyla bilgilendirme toplantıları ve tespit çalışmaları hızla devam ediyor. Orman Köyü Nüfusuna kayıtlı olmak ve köyde ikamet ediyor olmak Desteklerden faydalanmanın öncelikli şartı olmakla birlikte; hane reisi olmak, daha önce faydalanmış ise taahhüt ihlali yapmamış olmak gibi kriterler çerçevesinde değerlendirmeler yapılıyor. Uygulanmakta olan Projelerde ana amaç, orman köylümüzü yerinde kalkındırmak.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise yaptığı açıklamada Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2018 yılında 168 kişiye 864.100,00 TL. si hibe olmak üzere 4.320.500,00 TL Süt Sığırcılığı kredisi, 28 kişiye 84.000,00 TL. si hibe olmak üzere 420.000,00 TL Fenni Arıcılık kredisi, 153 kişiye 351.900,00 TL. si hibe olmak üzere 1.759.500,00 TL Mantolama kredisi olmak üzere toplam 349 kişiye 1.300.000,00 TL. si hibe olmak üzere 6.500.000,00 TL destek vereceklerini belirterek, “Orman Genel Müdürlüğümüzün destek kredileri her yıl artarak devam edecek, bu desteklerle ormanlarımız üzerindeki sosyal baskılar azalmakta ve köylülerimizin yaşam standartları yükselmektedir, devletimiz tüm imkânlarıyla orman köylülerimizin yanında yer alarak yaşam şartlarını iyileştirici hizmet üretmeye devam etmektedir. Tespit çalışmaları tamamlanmasını müteakip proje uygulamalarına geçilecek” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin