Yenice ilçesinde metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, çok sayıda noktada heyelanlar yaşandı. İlçe halkı 24 yıl sonra yeniden sel korkusu ile karşı karşıya kaldı.
Karabük ve ilçelerinde yağmur etkisini göstermeye devam ediyor. Yenice ilçesinde aralıksız devam eden yağmurda metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, sağanak sonrası Yazı köyüne bağlı İncebacaklar Mahallesi’nin yolu heyelan nedeniyle kapandı. Mahallenin köprüsü de kısmen yıkıldı. Şeker Kanyonu’nda da sellerin yaşandığı bölgede su seviyesi yükselmeye devam ediyor.
Mahalle sakinlerinden Adnan Kalaycı, 24 yıl önce büyük bir sel yaşadıklarını söyleyerek, “Bu yıl yağışların devam etmesiyle sular bayağı bir yükseldi. Çok tedirginiz. Restorandaki eşyalarımızı suyun çıkamayacağı yerlere taşıdık. Tedbir almaya çalışıyoruz ama tedirginiz. Sularımız kesildi şu anda mahallemizde su yok. Köprü çöktü, ulaşım yok. Orman içlerinden doğru dolaşıyor vatandaşlar. Anayolumuz da kapalı. İletişimimiz biraz zor” dedi.
Öte yandan Karabük Valisi Fuat Gürel, beraberinde AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İlçe Kaymakamı Yasin Erdem, AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ile birlikte zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. İlçeye bağlı Ibrıcak köyünde yaptığı inceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, vatandaşları uyararak, özellikle gece başlayacak yoğun yağışlar sonrası dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Vali Gürel, “Dünden bu yana bölgeye yoğun bir yağmur yağdı ama bugün özellikle Değirmenyanı, Şirinköy, Yazıköy, İncebacaklar, Ibrıcak köyleri ve Yenice merkezimizde sıkıntılar oluştu. Bazı evleri ve bahçeleri sular bastı. Dere ağızlarını genişleterek önlem almaya çalışıyoruz. Zarar gören alanların tespitini hızlıca yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu akşam daha dikkatli olmasını istiyorum. Daha fazla yağış bekleniyor. Can ve mal kaybı olmadan bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Ufak tefek tahliye yaptığımız evler var ama genel bir tahliyemiz yok. Ama dere ve köprü ağızlarının yataklarına yakın yerlerde olan vatandaşlarımızın tedbirlerini almalarını istiyoruz” dedi.


Yenice’de Köprüler Yıkıldı Yollar Kapandı
Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

