Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ekim, 2021 12:01 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yenice İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümü kutlama etkinlikleri, 28 Ekim 2021 Perşembe günü, Atatürk anıtına çelenk sunma törenine müteakip 29 Ekim Cuma günü Yenice Kaymakamı Yasin Erdem’im Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı kutlamaları daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bulunan tören alanında sürdü. Tören alanında düzenlenen kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende İlçe Kaymakamı Yasin Erdem günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve hazırlanan gösterilerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri İlçe Protokolü tarafından verildi. Kutlamalar yapılan resmi geçit ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin