Karabük Postası tarafından
30 Ağustos, 2022 13:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de Asfalt Çalışmalarının Startı Verildi

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 2022 yılı asfalt çalışmalarının startını Menderes Mahallesi Aşağıköy-Karacakaya bağlantı yolundan verdiklerini söyledi. Başkan Zeki Çaylı asfalt çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2022 yılı asfalt çalışmalarımıza bugün itibariyle yeni açtığımız Menderes Mahallesi Aşağıköy-Karacakaya bağlantı yolundan start verdik. Asfaltlama programında yaklaşık 10.000 ton asfalt dökülecek. Göreve geldiğimizden bu yana bir planlama doğrultusunda çok önemli derecede asfaltlama çalışmasında bulunduk. Görev süremiz boyunca belediyemize bağlı mahallelerde yolların neredeyse tamamına yakınını tozdan, çamurdan kurtardık. Özellikle İsmetpaşa ve Atatürk Mahallesi ana yolundaki asfaltlar yenileme gerektiriyordu. 2022 yılı asfalt çalışmamızda dökeceğimiz 10.000 ton asfaltın büyük bölümünü bu iki güzergâhta kullanacağız. İsmetpaşa ve Atatürk Mahallesi ana yollarını mükemmel bir şekilde asfaltlayacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun. Birlikte Başardık,Yine Birlikte Başaracağız." (Halil Kızılyer)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Kurum Taşköprü Yaylası’nı Mete ve Görkem kardeşlere emanet etti

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda çöp bırakanlara reaksiyonlarıyla gündem olan Mete ve Görkem Koç kardeşlere Bakan Kurum çevre müfettişliği unvanı verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda ziyaretçilerin çöp bırakmasına gösterdikleri reaksiyon ile gündem olan Mete ve Görkem Koç kardeşlere teşekkür mektubu gönderdi. İki kardeşi ‘çevre müfettişi’ ilan eden Bakan Kurum sosyal medya hesabından, "İyi ki varsın Mete, âlâ ki varsın Görkem. Yaylalarını kirletenlere çöp toplayarak örnek olan Mete ve Görkem artık bizim etraf müfettişimiz. Bu türlü çocuklarımız varken gözümüz geride kalmaz" bildirisini paylaştı.
Taşköprü Yaylası’nda aileleriyle birlikte yaşayan Mete ve Görkem Koç ise Bakan Kurum’un kendilerini ‘çevre müfettişi’ ilan etmesinin akabinde yaylada duyarsız vatandaşların geride bıraktığı çöpleri toplamaya devam etti. Bakan Kurum’un kendilerine gönderdiği mektupta Taşköprü Yaylası’nı kendilerine emanet ettiğini söyleyen iki kardeş, vatandaşlara bir defa daha doğayı kirletmemeleri noktasında davette bulundu.

"Bakan Taşköprü Yaylası’nı daima pak tutmamızı istedi"
Taşköprü Yaylası’nı ziyaret edenlerin çevreyi kirletmemesini isteyen Görkem Koç (13), "Biz Taşköprü Yaylası’nda hayvancılık yapıyoruz. Yazın burada kalıyoruz, kışın köydeyiz. Bizim buralar tertemizdi fakat buraya gelenler çöp atıyorlar, tabiatımızı kirletiyorlar. Biz çöpleri topluyoruz yeniden atıyorlar. Artık tertemiz yaptık lakin hafta sonu tekrar kirlenecek. Biz bu işten bir şey anlamadık, bu çöpler bizim hayvanlarımızın boğazına kaçıyor. Türk insanlarından etrafımızı kirletmemelerini istiyorum. Murat Kurum bakanımız bize ikramlar gönderdi, mektup yolladı. Bizi etraf müfettişi olarak görevlendirdi. Bizden burayı pak tutmamızı istedi. Biz çöpleri her vakit topluyorduk bir karşılık için toplamıyorduk. Biz etrafımız pak olsun diye buradaki çöpleri topluyoruz" dedi.

"Bakanımız Taşköprü Yaylası’nı bize emanet etti"
Bakan Kurum’un kendilerine gönderdiği mektupta Taşköprü Yaylası’nı kendilerine emanet ettiğini tabir eden Mete Koç (9), "Biz burada yaylacılık yapıyoruz. Hafta sonu gelip burayı çok fazla kirletiyorlar. Biz temizliyoruz, sonra yeniden kirletiyorlar. Biz temizledik yeniden şu an tabiatımız tertemiz. Tekrar kirletirler mi bilmiyorum inşallah kirletmezler. Biz ikram karşılığında yapmıyorduk bu paklığı, tabiatımızı pak tutmaya çalıştık. Bakan Murat Kurum bize mektup yolladı, ceket yolladı, kart yolladı. Bizden etrafımızı pak tutmamızı istedi, her gördüğünüz çöpü alın ve etrafınızı pak tutun ve teşekkür etti. Bakanımız Taşköprü Yaylası’nı bize emanet etti. Biz de buradan bakana teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin