Yenice’de 2015 Yılı Köy Teftişleri Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ağustos, 2015 14:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de 2015 Yılı Köy Teftişleri Başladı

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, çalışma programı kapsamında 2015 yılı köy teftişlerine başladı.
5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 36.ncı Maddesindeki “Kaymakam ilçede köylerin yarıdan bir fazlasını teftiş eder” hükmü uyarınca, köy teftişlerine başlandı. Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, teftişlere; İlçe Yazı İşleri Müdürü Neşet Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez Emniyet Amiri Nuri Turan, İlçe Tarım Müdür Vekili Hakan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Vakıf Müdürü Filiz Cebeci, İlçe Müftü Vekili Vaiz Emin Sayılı ve Birlik Müdürü Fahri Kara ile birlikte ilk olarak Güney köyü, Tır köyü ile Hisar köylerinden başladı.
Teftiş esnasında köy sakinlerinin sorunları dinlendi. Kaymakam Oğuz Cem Murat Teftişe gittiği köylerde 2015 yıl KÖYDES ve İl Özel İdare kaynaklı olarak yapılan yatırım programlarını yerinde incelemelerde bulunuyor. Kaymakam Murat ve beraberindeki daire amirleri Hisar köyünde bulunan Kore gazisi Selehattin Çakır’ı da evinde ziyaret etti.
2015 Yılı Köy Teftişlerinin program dahilinde devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 evde yangin cikti ahir odunluk ve samanlik da yandi 8siTNLQZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 evde yangın çıktı: Ahır, odunluk ve samanlık da yandı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev ile ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Köylülerin de destek verdiği çalışmalarda ahırdaki hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı.

Yangın, Daday ilçesine bağlı Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami imam-hatibi Satı Kartal’a ait 2 katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz’a ait 2 katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanında bulunan ahır, odunluk ve samanlığı da sararak büyük çapta hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürüttü. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri ise hazır bekledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin