Yenice MYO’na 106 Öğrenci Ders Başı Yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2015 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice MYO’na 106 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Karabük Üniversitesine bağlı Yenice Meslek Yüksekokuluna 106 öğrenci kayıt yaptırarak Pazartesi itibariyle ders başı yaptı.
Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.İsmail Karacan yaptığı açıklamada; “ Karabük Üniversitesi’ne bağlı Yenice Meslek Yüksekokulu’nun açılış günü.Bu Yenice için de tarihi bir gündür. Tahmin edebiliyorum Yeniceli bugünü sevinçle karşılıyordur, karşılaması da lazım. Bir Yükseköğretim kurulu Yenice’de kuruluyor artık. Yenice’nin zaten bir imajı var Türkiye’nin her tarafında.Yenice her tarafta tanınıyor. Bundan sonra daha da yaygınlaşacak. Yenice’ye olan turizm harreketi çoğalacak. Mesela şimdi bizim 106 tane öğrencimiz var. Bunların hep aileleri geldiler gittiler. Ev tuttular , yurtlarda çocuklarını bıraktı. Kimisi de çeşitli mahallelerde ev tuttular. Dolayısıyla Yenice’de ilave bir hareket olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde daha başka bölümlere açarsak şuan ki öğrenci sayımız 106 daha sonra farklı bölümlerde açtığımız zaman bu sayı gittikçe artacak.Her sene Şubat ayında YÖK’e bildiriliyor açılacak bölümler. Onun için biz dosyaları hazırlayacağız. Tabi öğretim elemanları bir de o bölüm için gerekli laboratuvar gibi şeyler lazım olacak.
Onlar hazırlandıktan sonra hoca da temin edildikten sonra YÖK’e yazılıyor YÖK onayladığı zaman artık ÖSYM kitapçığına giriyor. Önümüzdeki senelerde de öğrenci sayısı gittikçe artar. Şuanda burada aşağı yukarı okulumuz bitti, dersliklerimiz fazlasıyla var. Odalarımız herşeyimiz mükemmel bir şekilde tamamlandı. Hayırlı olsun memleketimize, Yenice’ye. Yenice’de okulun açılışına kadar geçen zamanda Yüksekokul Yaptırma Derneği’nin başkanlarına, üyelerine ayrıca basının yaptığı çeşitli faaliyetlerden dolayı Yüksekokul ile ilgili olumlu çalışmalarından dolayı onlara da teşekkür ediyor ve tekrar hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orman yanginlarina karsi tedbirler gorusuldu ydZsclj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman yangınlarına karşı tedbirler görüşüldü

Zonguldak Valiliği Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapılan toplantıya ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda, orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Görüşmelerde; yangın öncesi hazırlık süreçleri, yangın anında yürütülecek müdahale çalışmaları ve yangın sonrası yapılacak faaliyetler detaylı şekilde değerlendirildi. Kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yapılırken, olası risklere karşı hazırlıkların güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin