karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2015 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Yenice MYO’na 106 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Karabük Üniversitesine bağlı Yenice Meslek Yüksekokuluna 106 öğrenci kayıt yaptırarak Pazartesi itibariyle ders başı yaptı. Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.İsmail Karacan yaptığı açıklamada; “ Karabük Üniversitesi’ne bağlı Yenice Meslek Yüksekokulu’nun açılış günü.Bu Yenice için de tarihi bir gündür. Tahmin edebiliyorum Yeniceli bugünü sevinçle karşılıyordur, karşılaması da lazım. Bir Yükseköğretim kurulu Yenice’de kuruluyor artık. Yenice’nin zaten bir imajı var Türkiye’nin her tarafında.Yenice her tarafta tanınıyor. Bundan sonra daha da yaygınlaşacak. Yenice’ye olan turizm harreketi çoğalacak. Mesela şimdi bizim 106 tane öğrencimiz var. Bunların hep aileleri geldiler gittiler. Ev tuttular , yurtlarda çocuklarını bıraktı. Kimisi de çeşitli mahallelerde ev tuttular. Dolayısıyla Yenice’de ilave bir hareket olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde daha başka bölümlere açarsak şuan ki öğrenci sayımız 106 daha sonra farklı bölümlerde açtığımız zaman bu sayı gittikçe artacak.Her sene Şubat ayında YÖK’e bildiriliyor açılacak bölümler. Onun için biz dosyaları hazırlayacağız. Tabi öğretim elemanları bir de o bölüm için gerekli laboratuvar gibi şeyler lazım olacak. Onlar hazırlandıktan sonra hoca da temin edildikten sonra YÖK’e yazılıyor YÖK onayladığı zaman artık ÖSYM kitapçığına giriyor. Önümüzdeki senelerde de öğrenci sayısı gittikçe artar. Şuanda burada aşağı yukarı okulumuz bitti, dersliklerimiz fazlasıyla var. Odalarımız herşeyimiz mükemmel bir şekilde tamamlandı. Hayırlı olsun memleketimize, Yenice’ye. Yenice’de okulun açılışına kadar geçen zamanda Yüksekokul Yaptırma Derneği’nin başkanlarına, üyelerine ayrıca basının yaptığı çeşitli faaliyetlerden dolayı Yüksekokul ile ilgili olumlu çalışmalarından dolayı onlara da teşekkür ediyor ve tekrar hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
baru ogrenci kuluplerinin yenilikci projelerine unidesten destek avrmOSOq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

BARÜ öğrenci kulüplerinin yenilikçi projelerine ÜNİDES’ten destek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin 6 projesi, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında destek almaya hak kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin gelişimine yönelik kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri destekleyen Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı’nın (ÜNİDES) 6’ncı dönem başvuru sonuçları açıklandı. ÜNİDES programı kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin yenilikçi ve toplumsal fayda odaklı 6 projesi desteklenme başarısı gösterdi.
BARÜ’de faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Gönüllülük Kulübü’nün "Start in Bartın (Start-B): Genç Girişimciler Eğitim ve Ideathonu", Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü’nün (SİBERAS) "Pixel Craft: Oyun Teknolojilerinde Yapay Zekâ Hackathonu" başlıklı projeleri ulusal kapsamda desteklenen projeler arasına ismini yazdırdı.
Bartın Dezenformasyonla Mücadele Kulübü’nün "Hakikat Ötesi Çağda Gerçeklik: Algoritmalar ve Biz", Bartın Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü’nün "Göklerin Genç Öncüleri: Roket ve İHA Atölyesi", Görsel Sanatlar Kulübü’nün "Mini Mini Minyatürler: Köy Okullarında Geleneksel Sanatla Buluşma", Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu’nun "10. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Zirvesi" projeleri ise yerel kapsamda destek aldı.
ÜNİDES’in gençlerin yetkinliklerini geliştirmesi ve farklı alanlarda deneyim kazanmaları açısından önemli katkılar sağladığını ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrenci kulüplerini ve akademik danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin