21 Haziran 2014 tarihinde Yenice Kaymakamlığı görevinde bulunan Oğuz Cem Murat’ın Kahramanmaraş Çağlayancerit İlçesine Kaymakam olarak atanmasının ardından veda yemeği düzenlendi.
Yemeğe; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve eşleri ile İl Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecede bie konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı Sayın Murat Bulacak; “Devlet Memurlarının kaderi gereği 2-3 yılda bir tayin olurlar, meslektaşımda bu ilçede 2 yılı aşkın hizmet ettikten sonra ülkemizin bir başka ilçesine atanmıştır. Salonu dolduran kalabalık Kaymakam beyin ilçeye güzel hizmetler yaptığını göstermektedir” diyerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kaymakam Oğuz Cem Murat ise yaptığı konuşmasında, İlçeye ilk atandığında bölgeyi tanımadığı için tereddütler yaşadığını, göreve başladıktan sonra ilçeyi ve bölgeyi tanıdıkça sevdiğini, Yenice’nin güzel bir yer olduğunu belirtti.
Görev süresince devletin imkanlarını yerinde ve doğru bir şekilde kullanmaya gayret ettiklerini ve kullandıklarını ifade eden Murat, “Bir Kaymakamın ilçeden beklentisi ne olabilir, işte toplumun her kademesinden insanların burada toplanmasından başka ne olabilir, beni mutlu ettiniz çok teşekkür ederim. Salonda iktidar ve ana muhalefet partileri ve MHP İlçe başkanları ile yöneticilerini, işadamı, esnaf, muhtarlar, il ve ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, basın ve halkımızdan insanlar var gerçekten çok mutluyum. Görevimiz gereği son kararname ile Kahramanmaraş’a atandım. Bu nedenle buradan ayrılacağım, şunu bilmenizi istiyorum artık Kahramanmaraş’ta da bir eviniz var. Görevimiz gereği kalbini kırdığımız olmuştur. Ben başta kalbini kırdıklarım olmak üzere hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Kendi hakkımı helal ediyorum” dedi.
Plaket ve hediye takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile program sona erdi.


Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat’a Veda Yemeği
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.


