Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2022 21:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Karayolu 1.5 Saatlik Çalışma Sonucu Trafiğe Açıldı

(İHA) - Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Yeşilköy mevkiinde dağlardan gelen yağmur suları karayolunu trafiğe kapattı. Ekipler iş makineleriyle yolu açmak için çalışma yaparken karayolunun her iki istikametinde de araç kuyrukları oluştu. Karabük’te sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yenice ilçesi Karakavuz Mahallesi Yeşilköy mevkiinde dağlardan gelen yağmur suları yolu trafiğe kapattı. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı iş makineleri yolu açmak için seferber oldu. Trafik, jandarma ekiplerinin kontrolünde her iki istikamette de durduruldu. Uzun araç kuyrukları oluşan yolda yaklaşık 1.5 saatlik çalışma neticesinde trafik yeniden normal seyrine döndü. "Dün sabahtan beri gün yüzü görmedim" Bir mahalle sakini, “50 santimetre menfez yapıldı buraya, hiç su gelmeyen yerde 2 metre menfez var. Bizim evlerimiz battı. Ben dün sabahtan beri gün yüzü görmedim suyu çevirmek için. Burada yüzlerce milyar zararımız var. Yukarıdan gelen menfezi doldurdu, o da evlere su gelmesine sebep oldu” dedi. Karabük’ten Zonguldak’a taşımacılık yapan kamyon şoförü Ömer Dilsiz, “Zonguldak’a giderken yol kapandı. Sel var, felaket var. Yolun açılması için bekliyoruz. Kontak kapattık. Yaklaşık 1 saattir de yolun açılması için bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 82 bin 82 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bilgilerine nazaran Karabük’te Mayıs ayı itibariyle motorlu kara taşıt sayısı 82 bin 82 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Mayıs ayına ait motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Datalara nazaran, Nisan ayında Türkiye genelinde 210 bin 295 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, toplam kayıtlı taşıt sayısı 32 milyon 182 bin 121’e ulaştı.
Batı Karadeniz vilayetlerinden Karabük’te Mayıs ayı sonu prestijiyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 82 bin 82 oldu. TÜİK bilgilerine nazaran Karabük’teki taşıtların 46 bin 629’u araba, 10 bin 449’u kamyonet, 3 bin 391’i kamyon, 12 bin 340’ı motosiklet, bin 599’u minibüs, 581’i otobüs, 6 bin 739’u traktör ve 354’ü ise özel gayeli taşıtlar oluşturdu.
Zonguldak’ta bu sayı 198 bin 696, Bartın’da ise 66 bin 295 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin