Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ocak, 2018 13:39 tarihinde yayınlandı
0

Yenice İlçe Av Komisyonu toplantısı yapıldı

Yenice İlçe Av Komisyonu Toplantısı İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel Başkanlığında yapıldı.

Yenice “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu” ve “Merkez Av Komisyonu, İl ve İlçe Av Komisyonlarının Görevleri, Çalışma Esas ve Usullerine Dair Yönetmelik” çerçevesinde, 2018-2019 Merkez Av Komisyonuna esas olmak üzere Yenice İlçe Av Komisyonu Toplantısı ilçe Kaymakamımız Muhammet Fatih Demirel başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Yenice Kaymakam Muhammet Fatih Demirel Başkanlığında Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Işık, Orman İşletme Müdürü Erdinç Kurt, ‎Doğa Koruma ve Milli Park Şefi İsmail Sevimler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rahmi Kanat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat BATU, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçv. Deniz Dönmez, İlçe Yazı İşleri Müdürü Neşet Ünal ve Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mustafa Kahveci katıldı.

Toplantı neticesinde; İlçe genelinde av hayvanı türlerinin biyolojileri ve popülasyonları dikkate alınarak alınan kararlar arasında; avlanılması yasaklanan av hayvanı türleri, ava kapatılacak alanlar, avlanma zamanları, avcı başına belirlenen günlük avlanma limitleri ile avlanmaya ilişkin hususlar karara bağlandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin