Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2018 14:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Ihlamur Terasa Muhteşem  Açılış

Yenice  Belediyesi tarafından 70 bin metrekare alan içersinde inşa edilen, içersinde Restoran,  Kafeterya, Mescit ve 29  Bungalov Evinin bulunduğu  Ihlamur Terasın Resmi açılışı muhteşem bir törenle yapıldı.  Açılıştan sonra Ramazan Çelik tarafından verilen Konser açılışa katılanları coşturdu

Yenice Belediyesi tarafından yaptırılan ve Yenice Turizmi için oldukça önemli bir Tesis olan  Ihlamur Teras’ın resmi açılışı düzenlenen törenle yapılırken, Açılışa, AK Parti İl Genel  Meclisi Üyelerinin dışında hiçbir AKP İl ve İlçe Yöneticisi, Belediye Meclis Üyeleri  katılmadı. Açılışta CHP, MHP ve İYİ Parti’nin İlçe Başkanları ile İYİ Parti Karabük İl Başkanı Dursun Altıparmak da yer  aldı. Karabük Valisi Kemal Çeber’in de katılmadığı açılışa İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ‘in yanı sıra çok sayıda Yeniceli vatandaş katıldı. Açılıştan sonra Sanatçı Ramazan Çelik tarafından Halk Konseri verildi.  Konserde vatandaşlar gönüllerince eğlenirken,  Zeki Çaylı’ya böylesine güzel bir Tesisi Yenice’ye  kazandırdığı için teşekkür ettiler.

Adeta gövde gösterisine dönen açılışta konuşan  Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı;

ıhlamur terası ve bungalov evlerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Çaylı, “ Bu yer Orman İşletmesine ait bir yerdi ve buranın A tipi mesire yeri yapılması noktasında eski milletvekilimiz Osman Kahveci ve Orman Bakanlığının katkıları büyük oldu. 01 Aralık 2014 tarihinde kazmayı vurduğumuz, 70 bin metrekarelik büyük bir alan üzerine inşa ettiğimiz, içinde restoran, kafeterya, mescit ve 29 bungalov evin bulunduğu dev projemizi 9 evin dışında tamamladık. Tamamı belediyemiz iş gücü ile yapılan projemize yaklaşık 8 milyon lira gibi çok büyük bir para harcadık. Bu projede emeği olan bürokratından, işçimize herkese teşekkür ediyorum. Biz burayı seçim yatırımı olarak değil ilçe turizminin geleceği için yaptık. Halkımızın hayır duaları ile biz işlerimizi bu noktaya getirdik. Halkımız için her şeyi yapmaya gayret ettik ve bunu da başardık. Bu tesisi bazı dostlarımız görmeden tenkit etti ama burayı gördükten sonra tenkitlerinin değişeceğini düşünüyoruz” dedi.
“YENİCE’NİN GELECEĞİ TURİZMDE”

Yenice’nin geleceği turizmde olduğunu da söyleyen Başkan Çaylı, “ Yenice’nin geleceği turizmle birlikte Şeker kanyonuna HES yapılamamasında. Oraya HES yapılırsa Yenice’nin turizmi bitiriliyor. Yenice karanlığa gömülüyor. Yenice şeker kanyonuna HES’i yaptırmayacak. Aslında çok söylemek istediğim şey var ve için dolu. Hiçbir şey söylemiyorum. Ben hiçbir şey söylemediğim zaman birilerine her şeyi söylemiş oluyorum” diye konuştu.
“ TURİZMİN GELİŞMESİNE FAYDA SAĞLAYACAK”
Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ise, Yenice’nin 10 senelik bir turizm serüveni olduğunu ve 10 yıllık süre sonunda geldiği noktayı herkesin gördüğünü belirterek, “ Yenice’de çok önemli bir kaynaklarımız var ve buda ormanlarımız. Turizmde Yenice ormanları üzerinde gelişme gösteriyor. İlçemizin yüzde 87’si ormanlarla kaplı ve bu tesisin açılması ile turizm severler ilçemize daha fazla gelmeye başlayacak. Turizmimizin gelişmesine fayda sağlayan herkese bende teşekkür ediyorum. Bir yerde ilçede yapılan kamunun yaptığı herhangi bir çalışmanın netice vermesi için o yerinin halkının onu sahiplenmesi gerekiyor. İnşallah bu tesisle halkımızın turizme sarılırlarsa inşallah daha iyi bir netice alacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın turizmden daha fazla gelir elde etmesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yenicemiz bölgede ve ulusal anlamda turizmin önemli merkezlerinden biri haline gelecektir. Çalışmalarımızda bu yönde devam edecek” dedi.

 

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.