Reklam
Reklam
gumushane yaylalarinda cicek soleni 8UF5VRYZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane yaylalarında çiçek şöleni

Gümüşhane’de bahar mevsimiyle birlikte renk cümbüşüne dönen yüksek rakımlı yaylalar, oluşturduğu görsel şölenle her bölümün büyük ilgisini çekiyor.

Bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle binbir renkli çiçeklerle bezenen yüksek rakımlı yaylalarda eşsiz görüntüyü doyasıya yaşamak isteyen Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi 30 sportmen Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyünün yaylalarında yürüyüş yaptı.

Binlerce yıllık kadim yayla kültürünün yaşatıldığı yaylaların yer aldığı Yücebelen köyünün etrafını yay üzere çizen parkurda her yıl olduğu üzere bu yıl da eşsiz görüntüler eşliğinde yürüyüş yapan atletler birinci olarak araçlarla Minarli Yaylasına ulaştı. Atletler çiçek tarlasına dönüşen yayla ve çiçekle sarılı göletin etrafında bol bol fotoğraf çekti.

Daha sonra Büyük Yaylaya geçen sportmenler Zigana dağlarından Sarıç dağına, Artabel Gölleri Tabiat Parkından Abdulmusa Doruğuna kadar birçok tepeyi görme fırsatı yakaladıktan sonra çiçeklerle bezenmiş ve doğayı bir halı üzere sarmış yeşillikler üzerinde, kuş sesleri eşliğinde yüksek çam ağaçlarının ortasından Galimida Mezrasına ulaştı.

Kayalık alanlar ve orman içinden otantik yayla meskenlerinin bulunduğu ve sarı çiçeklerin adeta halı üzere serildiği Livade Yaylasına ulaşan atletler burada bir müddet dinlendikten sonra Büyük Silve Mahallesine ulaşarak 11 kilometrelik aktifliği tamamladı.

Birbirinden hoş görünümler eşliğinde baharın tadını çıkan atletlerden psikolog Ömer Baha Turan, tabiatın terapi olduğunu, gerilimi tabiatta attığını belirterek “Burada nazaran yaptığım mühlet boyunca yürüyüşlere katıldım dahil oldum. Bayağı enteresan yerler, tabiat görüntüleri gördük. Buraya geldiğimizde de sarı çiçekleriyle meşhurmuş. Birinci servis aracına indiğimiz vakit karşılaştığımız görüntü o oldu. Sonrasında dar yollardan patikalardan geçtik. Pek eğlenceliydi, değişikti. Herkese katılmasını öneririm. Gümüşhane’ye gelirseniz bir yürüyüş yapmadan gitmeyin derim” dedi.

Etkinliğe Kelkit ilçesinden katılan atletlerden İlknur Çoban da “Sarı çiçekleri görmeye geldik. O kadar hoştu ki beklentimizin daha üstünde oldu. Çok memnun oldum. Arkadaşlarla yürümek, doğayı takip etmek, hoşluklarına şahit olmak o kadar keyifliydi ki. Herkesi bekliyorum yürüyüşlere. Zira gördükleri karşısında hayranlıkla bakıp kalacaklar, çok keyifli olacaklar. Buyursunlar gelsinler” sözlerini kullandı.

Şiran ilçesinden gelen Mehmet Tombul da “Minarlı Yaylası’ndan başlayıp Büyük Yücebelen Yaylası daha sonra da Livade Yaylası’nda parkurumuzu bitireceğiz. Parkurda bizi çok hoş sarı çiçekler, aykırı laleler ve mor sümbüller karşıladı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin