Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi açıldı. Ülkü İlk ve Ortaokulunda açılan el emeği göz nuru eserler, katılımcılardan tam not aldı.
Serginin açılışı Yenice Kaymakam Oğuz Cem Murat, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Dönmez ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı tarafından birlikte yapıldı.
Açılışa; Yenice ilçe protokolünün yanı sıra daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, 2014 -2015 eğitim öğretim dönemindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Köseoğlu ,”Halk Eğitim Merkezimizde, el sanatlarına yönelik kurslarımızın yanında her yaşa, her ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimler verilmekte olup; bugün burada sergilenen el sanatlarının yapıldığı kurslarımızın haricinde arı yetiştiriciliği,hasta ve yaşlı refakatçisi,cilt bakımı ve temel makyaj eğitimi, satış elamanı, yavru alabalık yetiştiriciliği, düz dikiş makineci,engelli bakımı gibi sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda kursiyerlerimiz eğitim almıştır. Kursiyerlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ederim” dedi.
Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat da yaptığı kısa konuşmada, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El Sanatları, kurslarına ait kursiyerlerin yapmış olduğu el ürünlerinin sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra ilçe protokolü tarafından serginin açılışı yapılarak , sergi gezildi. Serginin 2 gün açık kalacağı belirtildi.


Yenice HEM’den Yıl Sonu Sergisi
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için eğitmen alımı başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında yeni eğitmen alımları için başvurular başladı. Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, teknoloji alanında yetkin ve gençlerin gelişimine katkı sağlayabilecek eğitmenlerin başvurularının 8 Haziran 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.
Türkiye genelinde 81 ilde ve 132 atölyede faaliyet gösteren DENEYAP Teknoloji Atölyeleri; TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülüyor.
Atölyelerde öğrencilere; tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama, nesnelerin interneti, yapay zekâ, nanoteknoloji, malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi toplam 11 farklı alanda 36 ay boyunca ücretsiz ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Yapılan açıklamada, geleceğin bilim insanları, girişimcileri ve araştırmacılarını yetiştirmeyi hedefleyen projede görev alacak eğitmenlerin; teknoloji üretim süreçlerine hakim, yenilikçi düşünceye sahip ve gençlere rehberlik edebilecek nitelikte olması gerektiği vurgulandı.
DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde görev almak isteyen adaylar için başvuru sürecinin 8 Haziran 2026 tarihinde sona ereceği belirtildi.

