Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mart, 2021 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Belediyesinden yol çalışmaları

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı; “Belediye olarak ilçemiz mahallelerinde yol yapım, bakım, onarım, genişletme , menfez, parke ve çevre düzenleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Başkan Çaylı yapılan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlçemiz mahallelerinde yol yapım, bakım, onarım, genişletme , menfez, parke ve çevre düzenleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyo  Karşıyaka Mahallesi İncetler Kümesinde Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayram yeri olarak kullanılan, sosyal faaliyetlerin yapıldığı, mahalleye ait mescid ve toplantı salonu olarak da kullanılan binanın önünden geçen yolun dar olması ve araçların geçişinde sorun yaşanmasından dolayı belediyemiz tarafından yol genişletme ve düzenleme çalışması yapılıyor. Çalışmalarımızın ardından yol genişletme sonrası , hem araçların geçişi rahatlayacak hem de araç parkı sorunu çözülecek. Mahalle halkımıza hayırlı , uğurlu olsun. Mahallelerimizde ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin