Yeni nesil dolgular doğal görünüm sağlıyor - Karabük Haber Postası
20240303aw154042 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2024 15:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni nesil dolgular doğal görünüm sağlıyor

Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu soruna karşı başvurulan yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri; özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi ve el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanabiliyor. Geliştirilen akıllı dolguların cildin kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil biyostimülan dolgulara sıkça başvuruluyor” dedi.

Son yıllarda geliştirilen yeni nesil dolgu uygulamalarında, hastaların sıklıkla şikayetçi olduğu yüzde şişlik ve yapay görünüme daha az rastlanıyor. Medicana International İzmir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil dolgu uygulamalarına oldukça sık başvuruluyor. İhtiyaca göre hyaluronik asit dolgular tercih edilebiliyor. Şişlik görünümü daha az olan yeni nesil biyostimülan dolgulara da tedavi amaçlı başvuruluyor” ifadelerini kullandı.

 

“Sarkmayı önlemeye yardımcı olur”

Doç. Dr. Sıla Şeremet, yeni nesil dolguların kolajen üretimini aktive ederek ciltte toparlanma ve yaşlanmaya karşı etki sağladığını belirterek, özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi, el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelerde uygulandığını belirterek sözlerine şunları ekledi:

“Ameliyatsız yüz germe tekniklerinin en yaygın türlerinden biri mineral ve akıllı dolgu uygulamaları. Bu dolgular; yüzünde lifting ve sıkılaşma isteyen hastalar için uygundur. Bu dolguların en önemli özellikleri, yüksek bir kaldırma etkisi sağlayarak hem dolgunluk vermesi hem de cildin doğal kolajen miktarını artırmasıdır. Bu dolgulardan biri olan mineral dolgu, cilt dokusunu kaldırma kapasitesi en yüksek dolgudur ve cilt altında kolajen yapımını sağlar. Bu özellikleri nedeniyle genç hastalarda cildin yenilenmesini sağlarken, orta ve ileri yaşlarda ise kolajeni uyarır, yüz dokularının gerginliğini sağlar ve sarkmayı önlemeye yardımcı olur. Etki süresi 12-18 ay olan mineral dolgu, el cildinin ve boynun gençleştirilmesi için de kullanılır.”

 

Etkisi dört yıla kadar uzayabilir

Doç. Dr. Şeremet, yeni nesil uygulamalardan biri olan akıllı dolgularla ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Mikrokürelerden oluşan akıllı dolgular, daha fazla kolajen üretimini teşvik eder. Dolgu etkisini oluşturacak olan madde, deri içinde dağılmış dolgu partikülleridir. Bu partiküller değişik hacimlerde kolajen oluşumunu sağlar. Kolajen oluşumu bir aydan başlayıp dördüncü aya kadar artarak devam eder. Etkisi dört yıla kadar devam edebilir.”

Yaz ya da kış mevsiminde uygulanabilen yeni nesil dolguların yüzde iz, şişlik gibi etkilerinin daha az olduğuna değinen Doç. Dr. Şeremet, kişinin cilt hassasiyetine göre değişmekle birlikte, uygulamadan kısa bir süre sonra sonra iş ve sosyal hayata dönülebildiğini ve makyaj yapılabildiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin