Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2018 14:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yeni girişimci adayları sertifikalarını aldı 

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), KOSGEB ve Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Yenice’de düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlara belgeleri verildi.
Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın, BAKKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu ve kursiyerlerin katıldığı programda, 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 25 kursiyer belgelerini aldı.

Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yeni girişimcilerle kurulacak işletmelerin, istihdam artışına katkı sağlayacağına dikkat çekerek, her açılan işletmenin yeni iş kapısı olarak değerlendirdiklerini ve eğitimin düzenlenmesine katkı sağlayan İŞKUR, KOSGEB ve Esnaf Odası yetkililerine teşekkür etti.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven’de İŞKUR olarak; istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, iş deneyimlerini artırmalarına ve kendi işlerini kurmalarına, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları ve engelli-eski hükümlülere yönelik tasarlanacak olan diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlediklerini, Kişilerin Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak,girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile eğitim protokolü yaparak, uygulamalı girişimcilik eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.
KOSGEB Müdürü Serhat Saygın’da eğitimler kapsamında amaçlarının bu kişilerin başarılı işletmeler kurmalarına destek vererek, istihdama ve ekonomiye  katkı yapmalarını sağlamak olduğunu, özellikle imalat ve üretime yönelik işletmelere farklı desteklerinin olduğunu ve bu imkanlardan da yararlanılması konusunda KOSGEB İl Müdürlüğü olarak her türlü yardımın yapıldığını söyledi.Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’da işbirliğinden dolayı İŞKUR ve KOSGEB yetkililerine teşekkür edip, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Oda olarak her zaman destek verdiklerini belirtmiş ve katılımcılara kurmak istedikleri işlerinde kolaylıklar diledi.
Daha sonra eğitimi tamamlayan 25 kişiye sertifikaları verilerek, program sona erdi.

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.