Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2015 14:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yazıköy TOKİ’de Ev Sahibi Olanlar Tepkili

Daha önce Soğuksu Mahallesindeki TOKİ’de yaşanan sıkıntılarının bir benzeri şimdilerde Yazıköy TOKİ’de yaşanmaya başladı. Safranbolu İlçesine bağlı Yazıköy mevkiine yapılan TOKİ Konutlarının anahtarlarının teslimi yapılmasına rağmen doğalgaz ve elektrik aboneliklerinde ki sıkıntılardan dolayı bazı konut sakinleri bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Yazıköy TOKİ Konutları sakinleri, abonelikler için ödeyemeyecekleri meblağların tek seferde istendiğini, evlerde elektrik, doğalgaz olmadığını, su sorunun ise Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un desteğiyle kısa süre de hallettiklerini ifade etti. Konut sakini bir vatandaş, “Bitmemiş binaları niye teslim ediyorsunuz? Soruyorum şimdi yetkililere bu anahtarları niye verdiniz? Oturamadığım binanın taksitini ödeyeceğim. Yazık değil mi? Zaten biz alt gelirle yaşayan insanlarız. Nasıl olacak bu?” diyerek tepkisini dile getirdi. Proje bedellerinin olduğunu söyleyen TOKİ tarafından belirlenen yöneticisi Osman Eminoğlu ise “ Bin 416 TL’lik rakama ulaşıyor, 900 TL’sini biran önce geri kalan parayı 258 olarak iki parçaya böldük. Gönül isterdi ki daha az paraya bölebilelim” diyerek konut sahiplerini bilgilendirirken, konut sahipleri önce elektriklerinin verilmesini isteyerek mağdur olduklarını dile getirdiler. Konut sahipleri bu ay içinde ödemelerin başladığını ifade ederek hem Yazıköy TOKİ Konutlarının ödemesini yapıp hem de yaşadıkları eve kira verecek olmalarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydettiler.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.