Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaz ve Engelsiz Spor Okulları açıldı

Samsun’da 2024 yılı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2024 yılı Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı, Canik Atatürk Spor Salonu’nda gerçekliştirildi. 17 ilçeden 45 spor branşındaki sporcuların açılış seremonisine katıldığı törende, sporcular kendi branşlarından küçük kesitler sundu.
Açışta konuşan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “17 ilçemizde 45 ayrı branşta 114 antrenörümüzle beraber kıymetli sporcularıma hizmet etmek için hazırız. Bizim beklentilerimiz özellikle yaz aylarında çocuk ve gençlerimiz kurslarımıza yazılıyor. Yazıldıktan sonra çok kısa bir süre çalışmalara geliyorlar. Ancak bu çalışmanın devamını bir türlü getiremiyorlar. Burada çok büyük sıkıntılarımız oluyor. Özellikle istikbal vaat eden başarılı olan sporcularımız var. Hocalarımız bunu bir görüşte anlıyorlar. Bu başarılı olan sporcularımız yapmış olduğumuz bu çalışmalara gelmedikleri için o istenen o başarılı sporcuları bir türlü ortaya çıkaramıyoruz. Bizim il müdürlüğü olarak velilerden beklentimiz, çocuklarımızı antrenman sahalarımıza eksiksiz bir şekilde aksatmadan getirmenizi arzu ediyoruz, istiyoruz” dedi.
Türkiye’deki en iyi spor şehirlerinden biri olduklarına da değinen Dereci, “Samsun, tesisleşmesi açısından, antrenörleri açısından güçlü ve zengin bir il. Biz bunu avantaja dönüştürmek istiyoruz. Gönül isterdi ki daha fazla tesisimiz olsun, gönül isterdi ki daha çok antrenörlerimiz olsun ama mevcut şartlar altında Türkiye standardında en iyi iller arasındayız. Yıl içerisinde başarılı sporcularımız oldu. Bunlar sıradan, tesadüf işler değildir. Bu başarının altında emek vardır, gayret vardır. Bu emeği, gayreti gösteren başta sporcularımıza, antrenörlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Okullarda toplam 800 sporcu, 17 ilçede 81 spor tesisi ve 12 havuzda 114 antrenörden eğitim alacak. Yaz okulları, yaz boyunca faaliyet gösterecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin