Yaz Kur’an Kursları Cami-Çocuk Şenliği ile Sona Erdi
Karabük İl Müftülüğü’ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 30 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an Kursları, düzenlenen Cami-Çocuk Şenliği programıyla tamamlandı. Kapanış etkinliği Aydınlıkevler Camii’nde gerçekleştirildi.
Programa İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcısı Merve Yumlu, Şube Müdürü Abdülkerim Öztürk, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetleri, hadis-i şerifler, dualar, şiirler ve ilahi dinletileri büyük beğeni topladı.
İl Müftüsü Ali Erhun, burada yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimize; camilerimiz ve Kur’an kurslarımız sizinle güzelleşti, neşe doldu. 7 hafta süren kurslarımızda Kur’an-ı Kerim’i, temel dini bilgileri, Sevgili Peygamberimizin örnek yaşantısını, millî ve manevi değerlerimizi öğrenerek dolu dolu bir yaz geçirdiniz. Hepinizi tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
Program, öğrencilere katılım belgeleri ve çeşitli hediyelerin verilmesi, yarışmalar, ikramlar ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığı seçimleri 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 39. Olağan İl Kongresi, saat 13.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde başlayacak.
Partide bir süredir devam eden kongre süreci kapsamında gözler bu kez Karabük’e çevrildi. CHP tabanında uzun süredir dillendirilen değişim beklentisi, kongreye olan ilgiyi artırmış durumda. İl Başkanlığı koltuğu için mevcut Başkan Vedat Yaşar, Av. Erdoğan Dinçel adaylıklarını hafta içi yaptıkları açıklamalarla kamuoyuna duyururken, daha önce aday olacağı söylenen Necdet Kızılay'ın aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Edinilen bilgilerine göre Kızılay'ın son bir değerlendirme yaptıktan sonra kararını vereceği ifade ediliyor. Diğer bir aday Sedat Karaoğlu'nun ise Ankara'da tedavi gören annesinin rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan çekildiği belirtilirken, daha önce Safranbolu Belediyesinde Sözleşmeli Avukatlık yapan Yaşar Koç'un da CHP İl Başkanlığına aday olacağı konuşuluyor.
YAŞAR VE DİNÇEL ADAYLIKLARINI RESMEN AÇIKLADILAR
Mevcut Başkan Vedat Yaşar, kongreye 'devam' sloganıyla giriyor. Yaşar yaptığı adaylık açıklamasında görevi süresince partide birlik ve bütünlüğü koruduklarını belirterek, “Her mahallede, her köyde, her esnafta, her emekçide CHP'nin söylemlerini, sevgisini ilçe örgütlerimizle birlikte sahaya taşımaya çalıştık. Hiç bir zaman yılmadık. Umutlarımızı hep yüksek tuttuk. Bizim davamız koltuk davası değildir. Bizim davamız halkın iktidarını kurma davasıdır. Bizler gençlerin sesini gençlerle yükselteceğiz, kadınların mücadelesine omuz vereceğiz, emekçinin, çiftçinin, esnafın derdini kendi derdimiz bileceğiz, birlikte bu emek bayrağını yükseklere taşıyacağız. ve bunu sadece seçim dönemlerinde değil, her gün, her sokakta, her alanda yapacağız. Bizler birlikteysek güçlüyüz" diye konuştu.
Adaylığını ilk açıklayan isimlerden biri olan Av. Erdoğan Dinçel ise 'yenilenme ve aktif muhalefet' vurgusuyla dikkat çekiyor. Dinçel, "Ben seçimlerden sonra bir müddet siyasetten uzaklaşmıştım. Ancak, ülkemiz, Karabük, partimiz o kadar büyük sıkıntı içinde olduğunu gördüğümden arkadaşlarımla yapmış olduğum değerlendirme sonucunda yeniden sorumluluk almak, geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizden partimizin faydalanması, partideki dağınıklığın bir an önce toparlanması gerektiğini düşünerek yeniden görev alma kararı verdik” diyerek değişim mesajı verdi.
173 DELEGE SANDIK BAŞINDA
Kongrede Karabük Merkez ilçeden 63, Safranbolu’dan 47, Yenice’den 18, Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerinden ise 5’er olmak üzere toplam 173 delege* oy kullanacak. Bu delegelerin 30’u il yönetimi, belediye başkanları ve milletvekilleri dahil doğal delege statüsünde olacak.
PARTİ İÇİNDE HEYECAN VE MERAK HAKİM
19 Ekim Pazar günü yapılacak olan Kongre öncesi parti içindeki hareketlilik artarken, kulislerde 'değişim olacak mı?' sorusu en çok konuşulan başlık haline geldi.
Delegeler arasında dengelerin oldukça yakın olduğu ifade edilirken, sonuçların Karabük CHP teşkilatının önümüzdeki dönemdeki siyasi rotasını belirleyeceği vurgulanıyor.
SONUÇ NE OLURSA OLSUN ‘BİRLİK’ MESAJI
Tüm adaylar, kongre sürecinin demokratik bir yarış olarak geçmesi gerektiğini belirterek, “CHP’nin gücü örgütlerinden gelir, kazanan kim olursa olsun asıl kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır” mesajını verdiler.
Kongrenin ardından yeni il yönetimi, 2025 yerel seçimleri öncesinde partinin Karabük’teki stratejisini belirleyecek.