Reklam
Reklam

Yaz Kur’an Kursları 30 Haziran’da Başlıyor

21
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
10 Haziran, 2025 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, bu yıl “Her Yaz Yeni Bir Heyecan Cami Çocuk ve Kur’an”  “Yazımda Kur’an Var” sloganlarıyla 30 Haziran’da başlayacak.

Kurslar, 30 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında tek dönem halinde gerçekleştirilecek. Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor.

Camiler, Kur’an Kursları ve müftülükler tarafından uygun görülen diğer mekanlarda 4-6 yaş grubu çocuklardan, 7-14 ve 15-22 yaş arası gençlere kadar çeşitli yaş guruplarına yönelik Kur’an kursları eğitimleri düzenlenecek. 4-6 yaş ve 7-14 yaş grubu öğrenciler için yarım gün ve tam gün, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik ise gündüzlü ve yatılı kurslar imkanlar ölçüsünde gerçekleştirilecek.

Kurslara başvurular, 16 Haziran tarihinden itibaren cami ve Kur’an kurslarına yüz yüze ya da online olarak yapılabilecek. Gündüzlü kurslara kayıtlar, kurs süresi boyunca devam edecek.

Karabük İl Müftüğünden yapılan açıklamada; “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmek, dini bilgiyle buluşmak, cami ortamını yakından tanımak ve manevi gelişimlerini desteklemek isteyen tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz Kur’an kurslarına davet ediyoruz.” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvuru sonuçları açıklandı: 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor

yerel kalkinma hamlesi programi basvuru sonuclari aciklandi 6 milyar tl yatirim yapilmasi ongoruluyor y4uHsses
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçlarının açıklanmasıyla desteklenecek projeler belli oldu. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçları açıklandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) sorumluluğundaki üç ilde desteklenecek yatırımların hayata geçirilmesiyle bölgede yaklaşık 540 kişilik ilave istihdam oluşturulması bekleniyor. Program kapsamında bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi toplamda 12 farklı yatırım konusunda yapılacak yatırımlarla, bölgenin üretim kapasitesinin artırılması, katma değerli üretimin teşvik edilmesi ve yerel kalkınmaya ivme kazandırılması hedefliyor.

Program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin il bazındaki dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Kastamonu’da “Çapraz Lamine Ahşap Panel Üretimi Tesisi” ve ve Kenevir İşleme Tesisi” (Kenevir Elyafı ve benzeri), Çankırı’da “Bentonitten Katma Değerli Alternatif Ürünlerin İmalatı” ve “Tuz Hammaddesinden Katma Değerli Kimyasal Ürünlerin Üretilmesi”, Sinop’ta ise “Kapalı Devre Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ve “Masif Ahşap Ürünleri ve Masif Mobilya Üretim Tesisi”.

Hedef, yatırımlarla, üretim ve istihdamı büyütmek

KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde program kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla, bölgenin üretim ve istihdam kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini ifade edeek, “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi 12 farklı yatırım konusunda toplamda 11 proje ile 6 milyar TL yatırım bekliyoruz. Yatırımların hayata geçmesiyle böylemizde 540 kişilik ilave istihdam oluşturulacak. Yerel kalkınma ivmemizi destekleyecek, yatırım, üretim ve istihdam kapasitemizi artıracak yatırımları bölgemize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin