blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yaylayı bir gecede konteynerler ile doldurdular

Gümüşhane’nin Çorak Köyü sonlarında yer alan Taşköprü Yaylası’na bir gecede yerleştirilen kaçak konteyner usulü yapılar yayla sakinlerinin yansısına neden oldu.
Taşköprü Yaylası’nda bulunan Yeni Yayla mevkiinde hayvancılık yapılmayan alanlara keyfi maksatlarla konulan kaçak yapıların yayla nizamını bozduğunu belirten yayla sakinleri, duruma reaksiyon gösterdi. Yaylada yıllardır hayvancılık yapan köylüler, yalnızca yaz aylarında gelip kalan birtakım şahısların bu yapıları yerleştirerek ortak kullanım alanlarını işgal ettiğini ve doğal yapının bozulduğunu tabir ettiler.

"Hayvanlarımızı otlatacak yerimiz kalmadı"
Uzun yıllar boyunca mera olarak kullandıkları yaylada kaçak yapıların bir gecede ortaya çıktığını söyleyen Fehmiye Yavuz, "Burada hayvanlarımızı otlatacak yerimiz kalmadı. Kaçak konutlar yapıyorlar, gece gelip konteyner koyup gidiyorlar, odun çalıyorlar temel yapıyorlar kimse buraya girmesin diye. Gece vakti gelip 5-10 tane koyup gidiyorlar. Bizim hiç haberimiz olmuyor, ben çok şikâyet ettim. Korkmuyorum tekrar edeceğim hatta onlara ’Sizi ben şikâyet ettim’ diyeceğim. Bizim hayvanlarımızın otlayacağı bir yer kalmadı. Kimsenin haberi olmadan geliyorlar, şikâyet ediyoruz ancak yarar etmiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz, biz kendimiz bir şey yapamıyoruz" dedi.

" ’Senin babanın malı mı ne karışıyorsun?’ diyorlar"
Erdoğan Yavuz, "Yeni Yayla’da 50 tane mesken varsa 10’u hayvancılık yapıyor geri kalanların hiçbiri hayvancılık yapmıyor. Üstelik meskenleri kurduktan sonra 2 dönüm de yer sarıp çayırlık yapıyor. Buna bir tedbir alınması gerekiyor. Şikayet ediyoruz bir ceza yazılıp gidiyor. Jandarma bizim elimizde olan bu’ diyor. Buna bir tedbir alsınlar. Bunu yapanlara kızdığımızda ’Burası senin babanın malı mı ne karışıyorsun’ diyor. Bir gecede yerini açıyorlar, sabaha karşı gelip konteyner koyuyorlar. Bu türlü bir şey olur mu? Adam bir konut koyuyor, 2 dönüm yer sarıyor üstelik çayırını biçip aşağıda gidip duruyor. Burada da oturmuyor burada otursa tekrar gam yemeyeceğiz. Doğal hoşluğunu de bozuyorlar buranın alıyorlar kepçeyi çabucak bir yol vuruyorlar çabucak çabuk çabuk bir konteyner koyuyorlar. Bu ne rezilliktir" diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Valiliği ise gerekli tespit ve tutanak süreçlerinin yapıldığını belirterek "3091 sayılı Kanun kapsamında süreç tesis edilmek üzere Valiliğimiz İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından mevzuat doğrultusunda verilen men kararlarına istinaden süreç infaz evresinde devam etmektedir. 3091 sayılı Kanun, 4342 sayılı Mera Kanunu, 442 sayılı Köy Kanunu ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında mevzu ile ilgili gerekli süreçler Valiliğimizce yürütülmektedir. Yaylalarımızda, kim tarafından yapılırsa yapılsın mevzuata karşıt hiçbir yapılaşmaya müsamaha gösterilmeyecek; ilgili tüm iş ve süreçler, kararlılıkla ve titizlikle sürdürülecektir" tabirlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Ekim, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

A Parti’li Malkoç: “Çocuk Açlığı Türkiye’nin Geleceğini Tehdit Ediyor”

Anahtar Parti Merkez İlçe Başkanı Mahmut Malkoç, Türkiye’de çocuk yoksulluğunun derin bir sosyal sorun olduğunu vurgulayarak sert açıklamalarda bulundu.

Malkoç, “Türkiye’de 22 milyon çocuğun üçte biri, yani 7 milyonu yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 2 milyon çocuk ise açlık sınırının altında. Aç bir çocuk ne öğrenebilir ne de hayal kurabilir” dedi.

Ücretsiz okul yemeği uygulamasının sosyal politika açısından önemine dikkat çeken Malkoç, “Ücretsiz okul yemeği sadece bir tabak sıcak yemek değil; gelir adaletsizliğinden kaynaklanan eşitsizlikleri azaltan güçlü bir sosyal destek mekanizmasıdır. Bugün dünyada 109 ülke öğrencisine en az bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek veriyor. Okul yemeğine yapılan her 1 dolarlık yatırım, ülkeye 7 ila 35 dolar arasında sosyal ve ekonomik katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Malkoç, eğitimde başarı için önce tok karnın önemine işaret ederek, “Çılgın projelerle övünenler, çocuklarının aç karnına okula gittiği gerçeğini gizleyemez. Eğitim, önce tok karnına başlar” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin