81 vilayette düzenlenen Vilayet Yaşlılık Çalıştayı bugün Bartın’da gerçekleştirildi. Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile İstişare Merkezi’nde düzenlenen Vilayet Yaşlılık Çalıştayı programına katılan Bartın 75.yıl Huzurevi sakinleri Vali Arslan’dan araç isteğinde bulundu.
Huzurevinde kalan Adem Bozkurt isimli vatandaş, “Ben çalıştayı çok seviyorum fakat ben toplumsal güvenceliyim. Toplumsal Teminatlı olarak huzurevimize araç verilmiyor. Ben bunu söylemek için geldim. Biz çalıştaya her türlü dayanak veririz” diye konuştu. Bartın Valisi Nurtaç Arslan program sonrası huzurevi sakinleri ile görüşerek, taleplerinin çalıştayda raporlanacağını ve daha sonra hususla ilgileneceğini söyledi.
“Bartın’da yaşlı nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde”
Ağdacı’da gerçekleştirilen Vilayet Yaşlılık Çalıştayı programında konuşan Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Yavuz Korkmaz, “TUİK bilgilerine nazaran ülkemizin 60 yaş üzeri nüfus ortalaması yüzde 15 civarında iken vilayetimizde bu ortalama yüzde 23,3 olmuştur. Ülkemizin 65 yaş üzeri nüfus ortalaması yüzde 10,6 iken vilayetimizde bu sayı 16,5 düzeyine ulaşmıştır” diye konuştu. TÜİK tarafından açıklanan yaşlı nüfusu datalarını açıklayan Vilayet Müdürü Korkmaz son 5 yılda yaşlı nüfusta gözle görülür artış olduğunu kaydetti.
Programda açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Nurtaç Aslan ise, “Yaşlı nüfusumuzun ülke ortalamamızın üzerinde bulunması doğurganlık suratında da maalesef Türkiye’deki 81’inci vilayet olmamız bu mevzuya çok daha ehemmiyet vermemizi gerektirmektedir bu manada da önemli siyasetler oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.
Programda sunum yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetler Ünitesi vazifelisi Esra Kahraman Bartın’daki yaşlı nüfus hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Yaşlılık Çalıştayı’na katılan huzurevi sakinleri Vali Arslan’a taleplerini iletti
Çetinkaya ve Salt’tan Millet Bahçesinde inceleme
Karabük’te yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kent Meydanı Millet Bahçesi ve Camii Projesi’nde incelemelerde bulunuldu.
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilgililerle birlikte projede yürütülen son çalışmaları yerinde değerlendirdi.
AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, Karabük’e sosyal yaşamı güçlendirecek yeni bir merkez kazandırılıyor. Kent Meydanı ile bütünleşik şekilde planlanan Millet Bahçesi, şehrin sosyal, kültürel ve sportif hayatına önemli katkılar sunacak.
Yaklaşık 79 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen projede; 15 dükkândan oluşan ticari alan, konferans salonu, çocuk oyun alanları, spor sahaları, konser ve sinema etkinlik alanı, anıt meydanı, çardaklar ile seyir terası yer alıyor.
Bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve sosyal donatılarıyla dikkat çeken Millet Bahçesi’nin, her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği yeni bir yaşam alanı olarak hizmet vermesi planlanıyor.
Karabük Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi’nin kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulması hedefleniyor.

