Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2017 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Yaşlı ve Engelli Ziyaretçiler, Mezarlığı Akülü Araçla Geziyor

 

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun Osmanlı döneminden kalma tarihi mezarların da bulunduğu 700 yıllık şehir mezarlığında yaşlı ve engelli ziyaretçilerin mezarlara ulaşımını kolaylaştırmak için akülü araçla hizmet veriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, halkın bütün ihtiyaçlarını giderme noktasında bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Şehir mezarlığının 700 yıllık ve büyük bir alan olduğunu ifade eden Aksoy, “700 yıldan beri Safranbolulu hemşerilerimiz yakınlarını defnediyorlar. Çok sayıda da tarihi mezarlar var. Ama bir o kadar da günlük kullanımımız var. Geçtiğimiz yıl mezarlığımızı iki kat büyüttük. Bu büyüklükteki mezarlık içerisinde insanlar yakınlarını bulmakta ve yakınlarına ulaşmakta sıkıntı yaşamaktalar. Buraya toplu ulaşım vasıtasıyla gelen yaşlılarımız mezarların bulunduğu yere gitmekte zorlanıyorlar. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla da Safranbolu Belediyesi olarak mezarlık içerisinde hizmet verecek akülü araç satın aldık. Bu araç elektrikli ve mezarlık içerisinde yakınlarının mezarlarını ziyaret için gelenlere hizmet ediyor.” diye konuştu.

Mezarlıkta bilgisayar sistemi de kurduklarını aktaran Aksoy, şunları söyledi.

“Bütün mezar yerleri bilgisayar sistemimizde kayıtlı, ismini ve soy ismini girdiği taktirde mezarın nerede olduğunu, nereden gitmesi gerektiğini gösteren bir sistem. Bilgisayarda arkadaşımız çıktıyı alıyor, mezarın yanına yaşlı ve engellileri bu aracımızla taşıyor. Sürekli defin yapıldığı için mezarlar bazen karışabiliyor. Özellikle mezar taşı yapılmamış mezarlarda bu karışma daha fazla oluyor. Biz buradaki sistemle yerini tespit ediyoruz, mezara kadar götürüyoruz, duasını ettikten sonra tekrar geri getiriyoruz. Sistemin düşük maliyetli ve çevreye zarar vermeyen bir hizmet olduğunu vurgulayan Aksoy, “Burada diğer mezar ziyareti yapanları da rahatsız etmemek amacıyla bu aracı satın aldık. Mezarların içerisinde geçerken çok sessiz, başka ziyaret yapanları rahatsız etmiyor, mezarlık içerisinde de herhangi bir gürültü kirliliğine sebebiyet vermeden böyle bir araçla gezdiriyoruz.”

Anne ve babasının mezarını ziyaret eden 68 yaşındaki Ömer Yavuz da güzel bir hizmet olduğunu, çok rahat bir şekilde gezildiğini kaydetti.

Kızının mezarını ziyaret eden 80 yaşındaki Emine Özdil de Aksoy’a teşekkür ederek, güzel bir hizmet olduğunu belirtti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
hemsirelik haftasi sempozyumu gerceklestirildi x1nlRmvF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Hemşirelik Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) sağlık alanının en kutsal mesleklerinden biri olan hemşireliğin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Hemşirelik Haftası Sempozyumu” başladı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, aziz şehitlerin anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış töreni daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti.

Meltem Kürtüncü: “Hemşirelik; sabrın, fedakârlığın ve insan sevgisinin en güzel temsilidir”

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen BEUN Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Kürtüncü, hemşirelik mesleğinin vicdan, merhamet ve insan sevgisiyle icra edilen kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek şu sözleri ifade etti:

“İnsan hayatının en zor anlarında umut olan hemşirelik; sabrın, fedakârlığın ve insan sevgisinin en güzel temsilidir. Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan hemşirelerimiz, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Üniversitemizde hemşirelik eğitiminin daha güçlü bir noktaya taşınması adına sunduğu kıymetli desteklerden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerimi sunuyor, tüm sağlık camiasının Hemşirelik Haftası’nı tebrik ediyorum.”

Arife Ayaz: “Hemşirelik; vicdanla yürütülen büyük bir insanlık görevidir”

Prof. Dr. Kürtüncü’nün ardından kürsüye gelen Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz ise hemşirelik mesleğinin toplum sağlığı açısından taşıdığı hayati öneme dikkat çekerek şu sözleri ifade etti:

“Hemşirelik; vicdanla yürütülen büyük bir insanlık görevidir. Bir hastanın acısını paylaşabilmek, en zor anında yanında olabilmek ve ona umut verebilmek büyük bir adanmışlık gerektirir. Sağlık sistemimizin kahramanlarından hemşirelerimiz, insan hayatına dokunan önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Bu vesileyle böylesine anlamlı bir programı düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Sibel Koçak’tan Rektör Özölçer’e teşekkür

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz’ın ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen BEUN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Koçak ise hemşirelik eğitiminin toplum sağlığı açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek konuşmasında şu sözleri dile getirdi:

“Sağlık alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, güçlü bir akademik vizyon ile mümkündür. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Bölümümüz son yıllarda akademik ve fiziki alanlarda, sosyal ve toplumsal farkındalığı ele alan çalışmalarda önemli gelişimler göstermektedir. Üniversitemizde hemşirelik mesleğine ve sağlık eğitimine verdiği kıymetli destekler ile Üniversitemizin sağlık alanında her geçen gün daha güçlü bir noktaya ulaşmasına sunduğu katkılardan dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Rektör Özölçer: “Sabrın, emeğin ve insan sevgisinin yaşayan temsilcileri”

Prof. Dr. Koçak’ın ardından kürsüye gelen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise Hemşirelik Haftası’nın anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının toplum için taşıdığı değere vurgu yaparak şu ifadeleri dile getirdi:

“Hemşirelik Haftası vesilesiyle başta Üniversitemiz Hastanesinde görev yapan kıymetli hemşirelerimiz olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında ve dünyanın neresinde olursa olsun insan sağlığı için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm hemşirelerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. İnsanlığa şifa olmak için çıktıkları bu kutlu yolda; merhameti bilgiyle, sabrı vicdanla ve emeği insan sevgisiyle birleştiren sağlık çalışanlarımızın Hemşirelik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Geçtiğimiz ay Hemşirelik Bölümümüzde öğrenim gören 180 öğrencimize üniformalarını giydirdik. O gün öğrencilerimizin meslek hayatına hazırlandıkları ilk adımlarına hep birlikte şahitlik ettik. Hz. Mevlânâ’nın ifade ettiği gibi: ‘Sevgiden acılar tatlılaşır, sevgiden bakırlar altın olur, sevgiden dertler şifa bulur.’

Şüphesiz sağlık hizmetlerinin temelinde sevgi, merhamet ve insanı yaşatma iradesi vardır. Nitekim bizler de bu inancın ışığında yarın Üniversite Hastanemizde uzmanlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan hemşirelerimize teşekkür belgelerini takdim edeceğiz. Aynı zamanda yirmi yıl boyunca büyük bir fedakârlıkla görev yapan kıymetli hemşirelerimize plaketlerini sunacağız. Şimdiden kendilerini yürekten tebrik ediyor; meslek hayatlarında sağlık, huzur ve kolaylıklar diliyorum. Hemşirelerimizin her biri; sabrın, emeğin ve insan sevgisinin yaşayan temsilcileridir. Onların üstün gayreti insanlığa adanmış büyük bir hizmettir. İşte bu hizmet onuruna düzenlenen sempozyum vesilesiyle bugün burada alanında deneyimli akademisyenlerimiz, ilmi edinmenin heyecanı taşıyan öğrencilerimiz ve sağlık alanına gönül vermiş kıymetli çalışma arkadaşlarımızla birlikte yeni ufuklara kapı aralamak için bir araya geldik. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen, programa ülkemizin farklı kuruluşlarından katılım sağlayarak bu bilimsel zemini zenginleştiren tüm ilim insanlarına, değerli araştırmacılara ve kıymetli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyor; sempozyumun hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi

Yapılan konuşmaların ardından sempozyumun açılış töreni; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer tarafından sempozyumda konuşmacı olarak yer alan akademisyenlere teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesiyle devam etti.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Hemşirelik Haftası etkinlikleri hafta boyunca çeşitli programlarla devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin