Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2014 16:48 tarihinde yayınlandı
0

Yaşlı Bakımında Yetişkin Eğitimi

Yaşlı Bakımı Konusunda Yetişkin Eğitimi Hollanda-Türkiye İşbirliği Projesi kapsamında yurt dışında eğitim alan gönüllüler, bilgilerini paylaştı.

Karabük Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazilet Demirezen, düzenlediği basın toplantısında, derneğe üye 6 gönüllü üyenin Hollanda’nın Rotterdam kentinde 21 gün yaşlı bakımı konusunda günlük faaliyetlere katıldığını söyledi.

Üyelerinin, edindikleri tecrübeyi gönüllülerle paylaşmaya başladıklarını analtan Demirezen, “ İlk etapta Huzurevinde bulunan yaşlılara ve personele yönelik seminer verdik. Bu proje ile yaşlılara yönelik çalışmaların uygulanan çalışmaların kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Hollanda’da yaşlı bakımına yönelik ulusal kamu politikalarının yanı sıra yerel yönetim, sivil toplum ve gönüllülerin bu alandaki uygulamaları, yaşlılara yönelik sosyal politikalardaki ilerleme, mevcut sorunlar, çözüm yöntemleri ve ileriye yönelik planları incelenmiştir. Karabük’te bulunan huzurevlerindeki yaşlı bakımı çalışmaları ile farklıları tesbit etmiş ve mukayese etme olanağı bulduk. Yaşlı bakımına yönelik sosyal hizmetleri, eğitim programlarını inceleme, uygulamaları yerinde görme olanağına sahip gönüllülerimiz, Hollanda’da uygulanan farklı yöntemleri dikkatle izleyip raporladılar” dedi.

Demirezen, ayrıca, “Projenin ilk ayağı olan bu değişim programı kapsamında ev sahibi ülke konumunda bulunan Hollanda’da proje ortağımız Zorgcocon Kwido Pa Anciano Derneği gönüllülerimizin üç hafta boyunca yaptığı çalışmaları koordine etmiş ve her bir gönüllü ile bu değişim programı boyunca özel olarak yakından ilgilenmiştir. Projemizin ikinci ayağında 2 Ekim 2014 tarihinde 6 Hollandalı gönüllü kentimize gelecek. Bizim ev sahipliğimizde 3 hafta boyunca kentimizdeki ve civar illerdeki huzurevlerinde ve yaşlı bakımına yönelik sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversitelerde araştırma ve inceleme yapacaklar” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tsodan mengen ascilik kampina stratejik destek UnU9l8I1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.

Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.

Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin