Reklam
Reklam

Yaşlı Bakımında Yetişkin Eğitimi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2014 16:48 tarihinde yayınlandı
0

Yaşlı Bakımı Konusunda Yetişkin Eğitimi Hollanda-Türkiye İşbirliği Projesi kapsamında yurt dışında eğitim alan gönüllüler, bilgilerini paylaştı.

Karabük Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazilet Demirezen, düzenlediği basın toplantısında, derneğe üye 6 gönüllü üyenin Hollanda’nın Rotterdam kentinde 21 gün yaşlı bakımı konusunda günlük faaliyetlere katıldığını söyledi.

Üyelerinin, edindikleri tecrübeyi gönüllülerle paylaşmaya başladıklarını analtan Demirezen, “ İlk etapta Huzurevinde bulunan yaşlılara ve personele yönelik seminer verdik. Bu proje ile yaşlılara yönelik çalışmaların uygulanan çalışmaların kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Hollanda’da yaşlı bakımına yönelik ulusal kamu politikalarının yanı sıra yerel yönetim, sivil toplum ve gönüllülerin bu alandaki uygulamaları, yaşlılara yönelik sosyal politikalardaki ilerleme, mevcut sorunlar, çözüm yöntemleri ve ileriye yönelik planları incelenmiştir. Karabük’te bulunan huzurevlerindeki yaşlı bakımı çalışmaları ile farklıları tesbit etmiş ve mukayese etme olanağı bulduk. Yaşlı bakımına yönelik sosyal hizmetleri, eğitim programlarını inceleme, uygulamaları yerinde görme olanağına sahip gönüllülerimiz, Hollanda’da uygulanan farklı yöntemleri dikkatle izleyip raporladılar” dedi.

Demirezen, ayrıca, “Projenin ilk ayağı olan bu değişim programı kapsamında ev sahibi ülke konumunda bulunan Hollanda’da proje ortağımız Zorgcocon Kwido Pa Anciano Derneği gönüllülerimizin üç hafta boyunca yaptığı çalışmaları koordine etmiş ve her bir gönüllü ile bu değişim programı boyunca özel olarak yakından ilgilenmiştir. Projemizin ikinci ayağında 2 Ekim 2014 tarihinde 6 Hollandalı gönüllü kentimize gelecek. Bizim ev sahipliğimizde 3 hafta boyunca kentimizdeki ve civar illerdeki huzurevlerinde ve yaşlı bakımına yönelik sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversitelerde araştırma ve inceleme yapacaklar” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin