Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Eylül, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
0

Yaşlı adam banyoda düşerek hayatını kaybetti

Bolu’da abdest almak için girdiği banyoda dengesini kaybederek yere düşen 84 yaşındaki şahıs hayatını kaybetti.

Olay, Mudurnu ilçesine bağlı Yeniceşeyhler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 84 yaşındaki Lütfi İkinci akşam namazı öncesinde abdest almak için banyoya girdi. Banyoda kapıyı kilitleyen İkinci, abdest alacağı esnada yere düştü. Banyodan gelen düşme sesini duyan yaşlı adamın eşi kapıyı açmak istedi. Kapıyı açamayan kadın, komşularından yardım istedi. Komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kapının açılmasıyla içeri girdiklerinde yerde hareketsiz yatan Lütfi İkinci’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Acı haberi alan İkinci’nin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dd
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Mayıs, 2026 12:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’den TRT Belgesel Ödülleri’nde büyük başarı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, 109 ülkeden 1409 projenin başvurduğu TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde önemli bir başarıya imza attı. Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde üç farklı yapım finale kalırken, ulusal profesyonel kategoride de bir film ile final başarısı elde edildi.

Belgesel sinemanın dünyadaki önde gelen organizasyonlarından biri olan TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nin 17’ncisinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi büyük bir başarı elde etti. Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) bölümü öğrencileri ve akademisyenleri 109 ülkeden 1409 projenin başvurduğu yarışmada dört ayrı film ile jüri değerlendirmesini geçerek finalistler arasında yer aldı.

Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde, Karabük Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Ahraz”, “Sarı Kanarya” ve “Körebe” adlı belgesel filmler finalde yarışmaya hak kazandı.

Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde finale kalan 10 filmin 3’ünü Karabük Üniversitesi filmleri oluşturarak büyük bir başarı elde edildi.

Danışmanlığını Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten’in yaptığı; yönetmenliğini Abdulsamet Mavi, Muhammet Ağar ve Ege Döngel’in üstlendiği “Ahraz”; Melike Kaya imzalı “Sarı Kanarya” ve Yağmur Kaya’nın yönettiği “Körebe” belgeselleri, festivalde Karabük Üniversitesini temsil edecek.

Öte yandan festivalin ulusal profesyonel kategorisinde de Karabük Üniversitesi adına bir başarı daha elde edildi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın yönetmenliğini yaptığı, ekibinde Mehmet Kaan Kaymaz ve Erdal Çıtak’ın da yer aldığı “Tuzdan Hayaller” belgesel filmi, ulusal profesyonel kategoride finale kalarak üniversitenin başarısını taçlandırdı.

Finale kalan filmler 4-7 Haziran 2026 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde izleyici ile buluşacak. Yarışmanın kazananları 7 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin