Yaşlarına bakmayıp kurdukları dernekle dağcılık eğitimi alıyorlar - Karabük Haber Postası
Red Gradient Full Photo Crime News Twitter Post 1 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2024 22:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşlarına bakmayıp kurdukları dernekle dağcılık eğitimi alıyorlar

Karabük’te 5 ay önce kurulan ve yaş aralığı 55 ile 70 arasında değişen Karabük Anadolu Kanyon ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, Gençlik Haftası’nda dağcılık eğitimi alarak gençlere çağrıda bulundu.

Aralarında iş insanları, emekli ve ev hanımlarının bulunduğu dernek üyeleri Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı antrenörler eşliğinde kanyonda dağcılık ve kaya iniş eğitimi aldılar.

AW205898 03 scaled

Tarihi yapısı ve dokusunun yanı sıra kanyonlarıyla da ünlü Safranbolu’nun İncekaya kanyonunda eğitim aldıklarını söyleyen dernek başkanı Yılmaz Ersöz, “Karabük’te doğa sporları ile ilgili aktiviteleri daha iyi yapabilme adına 3-4 gün sürecek eğitimlerimizden sonra sporcularımızı belgelendirip doğada bilinçli bir spor yapmaları için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Hocalarımızın da vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda kaya inişleri ve tırmanışlarıyla ilgili bilgiler alıyoruz. Bundan önce 3-4 günlük süreçte sözel eğitimler aldık. Şimdi uygulamalı eğitimlere geçtik. Eğitimlerden sonra da federasyonun belirleyeceği şınav yapıcıyla beraber sınavlarımızı olacağız. İnşallah başarılı olan arkadaşlarımız bundan sonra yaz dağcılığı temel kursunu başarıyla tamamlayıp en azından bir sertifikaları belgeleri olacak. Bu sporu yaparken de kazasız belasız doğru bir şekilde yapmaları için elimizden geleni göstereceğiz” dedi.

Dernek üyelerinin yaş aralığının 55 ile 70 arasında olduğunu ve 19 Mayıs Gençlik haftasından dolayı gençlere çağrıda bulunan Ersöz, “Biz burada bir başlangıç olarak spor kulübümüzü kurduk. Ama bu bayrağı ilerilere taşıyacak olan gençlerimiz. O yüzden gençlerimize özellikle dağcılığa hevesli olan arkadaşlarımızı kulübümüze sporcu olarak gelmelerini, bu konuda gerekli eğitimleri aldıktan sonra dağcılıkla ilgili tüm belgelendirmelerden sonra bu işin antrenörlüğüne kadar giden bir süreci yaşamalarını istiyoruz. Yani yerimizi alacak arkadaşları mutlaka bekliyoruz. Buradan da bütün Karabük halkına ve Safranbolu halkına gençlerine bilhassa çağrıda bulunuyorum. Kulübümüze bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2. kademe dağcılık antrenörü Sinan Demir ise, “Bu eğitim programının aynı zamanda da ilk eğitimi. Daha sonrasında hem dağcılık alanında hem kanyoning alanında hem dağ kaya alanında ve dağ koşusu alanında ileri seviyede eğitime gitmek isteyen arkadaşların bu eğitimi alması gerekiyor. Burada iple iniş teklifleri, tırmanış teknikleri, emniyet alma teknikleri üzerine uygulama eğitimlerimiz, bunun haricinde de tabii doğada yaşam, çevre konuları, malzeme tanıtımları gibi teknik konuları işleyip başarılı bir şekilde umarım herkes bu kursu tamamlayacak” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 1. kademe dağcılık antrenörü Fedai Erkocaoğlu ise, Karabük’ün doğasının dağcılık faaliyetlerine elverişli olduğunu ve gençlerinde bu etkinliklerde yer almasını istedi.

Dernek üyelerinden Ferhan Uludağ adrenalin , heyecan dolu bir spor olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar yapmak istemiş ama yapamayan yapma fırsatı bulmayan herkesi davet ediyorum. Yaş sınırı gözetmeksizin bu deneyimi yaşamalarını, manzara olarak, ortam olarak ve adrenalin olarak çok keyifli. Kesinlikle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

10 kişiden oluşan dernek üyeleri eğitimlerini 19 Mayıs’a kadar sürdürdükten sonra girecekleri sınavla sertifikalarını aldıktan sonra dağcılık eğitimin ilk aşamasını tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru asyadaki en basarili yuksek ogretim kurumlari arasina girdi P1WBJ7fl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ Asya’daki en başarılı yüksek öğretim kurumları arasına girdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2026 Asya Üniversite Sıralamalarnda yer alma başarısı gösterdi.

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından “2026 Asya Üniversite Sıralamaları” (Asia University Rankings 2026) açıklandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) 36 ülke/bölgeden 929 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Asya’nın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde Türkiye’de 5’inci

THE Asya Üniversite Sıralamaları; öğretim, araştırma kalitesi, araştırma ortamı, uluslararası görünüm ve sanayi ana başlıklarında farklı performans göstergelerine göre yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde BARÜ, dünyada 401-500 bandında yer alırken “Araştırma Kalitesi” göstergesinde 220’nci sıraya yerleşti. Türkiye’de genel sıralamada 21’inciliği 8 üniversite ile paylaşan BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde ise önemli bir derece elde ederek 5’inci olma başarısı gösterdi.

Rektör Akkaya: “Uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklara yükseleceğiz”

BARÜ’nün uluslararası görünürlüğüne katkı sunan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Üniversitemizin nitelikli yayın ve araştırma odaklı gelişim vizyonunun neticesi olarak uluslararası sıralamalarda önemli başarılar elde ediyoruz. THE Asya Üniversite Sıralamalarında yer almaktan da memnuniyet duyuyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklarda yer alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin