blank
Asuman Doğan tarafından
01 Mayıs, 2025 15:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yasin Erdem Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Karabük Gazeteciler Cemiyeti’nde seçim heyecanı başlarken, kentin tanınmış basın mensuplarından Yasin Erdem, başkanlık için adaylığını açıkladı. Cemiyet üyeleriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda konuşan Erdem, “Artık değişim zamanı. Mesleğimizi birlikte güçlendireceğiz” dedi.

Gazetecilik mesleğini “bir duruş” olarak tanımlayan Yasin Erdem, sahada emek veren tüm basın çalışanlarıyla omuz omuza yürümek için aday olduğunu belirtti. Mesleğin karşılaştığı zorluklara ve hızla değişen medya dinamiklerine dikkat çeken Erdem, çözüm odaklı projeleriyle öne çıktı.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

“Gazetecilik yalnızca bir iş değil, kamu yararına yapılan kutsal bir görevdir” diyen Erdem, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada sadece bir aday olarak değil, aynı kalemi tutmuş, aynı sahada haber kovalamış bir yol arkadaşınız olarak bulunuyorum. Dijital dönüşümün getirdiği yeni koşullara hep birlikte uyum sağlamak zorundayız. Bu nedenle Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına adayım. Niyetim; lafla değil, icraatla yol almak. ‘Ben değil, biz’ diyerek yönetmek.”

Konuşmasında mesleğin dijital dönüşümüne ayak uydurmanın önemine vurgu yapan Erdem, başkan seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri de sıraladı. Üyelerin dijital medyaya uyum sağlaması için Karabük Üniversitesi iş birliğiyle atölye çalışmaları düzenleyeceklerini belirten Erdem, sosyal medya ve mobil gazetecilik eğitimlerinin ücretsiz sunulacağını ifade etti.

“BARINMA, HUKUKİ DESTEK VE BASIN LOKALİ PROJESİ”

Erdem’in projeleri arasında, basın mensuplarının uygun koşullarda konut sahibi olabilmesi için yerel yönetim ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde sosyal konut projeleri yürütmek de yer alıyor. Erdem, ayrıca, gazetecilerin sıkça karşılaştığı hukuki sorunlara karşı cemiyet bünyesinde bir avukat desteği sağlanacağını söyledi.

Sosyal bağların güçlendirilmesi adına bir "Basın Lokali" kurulmasını hedeflediğini dile getiren Erdem, bu alanda toplantı salonu, internet erişimi ve dinlenme alanlarının yer alacağını belirtti. Erdem, cemiyetin dijital kimliğini güçlendirmek amacıyla internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının açılacağını, üyelere verilecek kimlik kartları ile çeşitli indirimlerden faydalanabileceklerini de sözlerine ekledi.

“10 MAYIS’TA HEP BİRLİKTE YENİ BİR SAYFA AÇALIM”

Erdem, konuşmasının sonunda tüm üyeleri 10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan kongreye katılmaya davet ederek, “Bu yol benim değil, hepimizin yolu. Değişimi birlikte gerçekleştirmek için desteğinize talibim,” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’nun zengin mutfak kültürü tanıtıldı

Kastamonu’da gerçekleştirilen panelde, 812 çeşit yemeği bulunan ve 34 coğrafik işaretli esere sahip Kastamonu mutfağı tanıtıldı.
Kastamonu Üniversitesi ile Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezinde "Gelenekten Geleceğe, Kastamonu’nun Mutfak Yolculuğu" bahisli panel gerçekleştirildi. Panelde Kastamonu mutfağının 812 çeşit yemeği ve 34 coğrafik işaretli eseri tanıtıldı.
Panel öncesinde konuşan Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, "Anadolu’nun bu mutfak kültürünün en esaslı ve en nadide örneklerinden biri de Kastamonu’muzda yaşamaktadır. Hakikaten bu köklülük ve nadidelik, kökü antik çağlara dayanan siyez buğdayı ile Taşköprü sarımsağında açıkça görüldüğü üzere; çekme helva, banduma, tirit, kara çorba üzere daha isimlerini burada saymanın mümkün olmadığı sayısız nadide örnek de sunmaktadır. Kastamonu, Türk mutfağının en varlıklı temsilcilerinden biri olarak bu haftanın manasını ziyadesiyle taşıyan bir şehirdir" dedi.

"Tescili alınmış 34 adet coğrafik işaretli eserimiz bulunmaktadır"
Kastamonu’da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescili alınmış 34 adet coğrafik işaretli eser bulunduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Ergün, "Bunlardan 25 tanesi gastronomi alanındadır. Ayrıyeten güllaç, akide şekeri, taş kadayıf, köfteli Tatar çorbası, köle hamuru (malak hamuru), cabaaltı (kesük) pırsıtması, hasüde yemekleri için de coğrafik işaret başvurusu yapılması planlanmaktadır. Kültür ve turizmin en değerli öğelerinden olan mutfak kültürü ve yöresel lezzetler, günümüzde artık güzelce öne çıkmıştır ve değerli derecede ekonomik katkı da sağlamaktadır. Pek çok alanda olduğu üzere mutfak kültürü ve yöresel lezzetler alanında da geniş bir potansiyele sahip olan Kastamonu’nun bu potansiyelini harekete geçirmemiz gerektiği aşikardır" diye konuştu.
Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Çalışkan, tarafından "Gelenekten Geleceğe, Kastamonu’nun Mutfak Yolculuğu" başlıklı panel verildi. Panelde Kastamonu’da besin alanında hizmet veren dal temsilcileri tarafından Kastamonu mutfağıyla ilgili sunumlar yapıldı.
Konuşmaların akabinde Kastamonu’nun coğrafik işaretli eserlerinin yer aldığı stant açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin