Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün eski Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Babası Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden, uzun yıllar Karabük'te faaliyet gösteren, Karabük ve ülke genelinde sevilen, hayırsever iş insanı, duayen sanayici Kaptan Şirketler Grubu Kurucusu Yaşar Kaptan Çebi, son yolculuğuna uğurlandı.
Yaşar Kaptan Çebi'nin cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'ne getirildi. Çocukları Ahmet Nur Çebi, Tayfun Çebi ve Arzu Efe taziyeleri kabul etti.
Cenazeye; TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri eski Bakanları Mehmet Ağar ile Süleyman Soylu, Karabük Belediyesi eski Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve teknik direktör Şenol Güneş, siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
[caption id="attachment_175330" align="alignnone" width="759"] ESKİ BEŞİKTAŞ BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ’NİN BABASI YAŞAR KAPTAN ÇEBİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI (CÜNEYT SEVİNDİK/İSTANBUL-İHA)[/caption]
Yaşar Kaptan Çebi'nin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Beşiktaş bayrağı da örtüldü.
Yaşar Kaptan Çebi, ikindi namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığında toprağa verildi.
Samsun’un doğusundaki dört ilçeye ve 143 yerleşim yerine içme suyu sağlayacak olan Salıpazarı Barajı’nda inşaat çalışmaları sürüyor. Baraj, tamamlandığında bölgeye hem içme suyu temininde hem de ziraî sulamada değerli katkılar sağlayacak.
Temelden yüksekliği 76,02 metre olarak projelendirilen ve 13,19 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak Salıpazarı Barajı ile yılda 25,74 hektometreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak. Bu su, Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri ile bu ilçelere bağlı toplam 143 yerleşim yerinin gereksinimini karşılayacak. Ayrıyeten 13 bin 950 dekar tarım yeri çağdaş sulama teknikleriyle sulanabilir hale gelecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede şu ana kadar değerli ilerlemeler kaydedildi. Gövde temel hafriyatları tamamlandı, 624 adet taban uygunlaştırma betonunun 420 adedi döküldü. Memba ve mansap batardosu imalatları bitirildi. Rölekasyon-1 (1.401 m), Rölekasyon-2 (4.467 m) ve ripaj (642 m) yolları tamamlandı. Konsolidasyon enjeksiyon imalatlarının yüzde 75’i, perde enjeksiyonların ise yüzde 37’si tamamlandı.
Yetkililer, barajın tamamlanmasıyla birlikte bölgede içme suyu gereksiniminin kalıcı formda çözüleceğini, tıpkı vakitte ziraî üretimde verimliliğin artacağını belirtti.