Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Yaşanan sellere ve afetlere rağmen dere yataklarında yapılaşma devam ediyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçmişten bugüne yaşanan sellere ve afetlere rağmen dere yataklarındaki yapılaşma devam ediyor.

Dere yataklarına imar izni verilmesi ve dere yataklarına inşa edilen binaların riskleri, sel felaketlerinin ardından sıkça tartışılan konular arasında yer almasına rağmen Giresun’un Görele ilçesinde dere yatağına yapılan ev inşaatı dikkat çekiyor. Görele’nin Gölbaşı köyü Geçit mevkiinde Çanakçı Karayolu ile Çanakçı Deresi arasına yapılan ev inşaatına DSİ ve Giresun İl Özel İdaresi tarafından imar izni alındığı ileri sürüldü.

Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği dere kenarındaki ev inşaatının sahibi Saim Bayraktar, her türlü yasal izni alarak inşaata başladığını ve evinde gerekli önlemleri alarak yaşayabileceğini söyledi.

Bayraktar, “Bu binanın yapılışında en ufak izinsiz bir çivi dahi çakılmamıştır. Gerek İl Özel İdaresi, gerekse DSİ Bölge Müdürlüğü olsun hepsinin yasal izni dahilindedir. Benim bugünkü inşaatı yaptığım yerden 300 metre kadar ileride 4 katlı bir binam vardı. Çanakçı Karayolu yapımında kamulaştırmayla beraber yıkıldı. Ev yapacak başka bir yerim olmadığı için de gerekli izinleri alarak buradaki tapulu arazime ev inşaatını başladım. Şuanda hiçbir endişem ve sıkıntım yok. Ev inşaatı tamamlandığında gönül rahatlığıyla bu evde yaşayabileceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Eflani Çörekli Köyü’nde Muhtarlık Seçimi Tamamlandı

 Yeni Muhtar Mehmet Çilek Oldu

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Çörekli Köyü’nde, muhtar Ekrem Çilek’in tedavi gördüğü hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından muhtarlık seçimi yapıldı.

Köy halkının sandık başına gittiği seçimde üç aday yarıştı. Yapılan oy sayımında Mehmet Çilek 23 oy alarak seçimi kazanırken, Bekir Gök 18 oy, Hüseyin Ersoy ise 15 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Mehmet Çilek, Çörekli Köyü’nün yeni muhtarı seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından köy sakinleri yeni muhtarı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Çörekli Köyü’nde gerçekleştirilen seçimin huzur ve birlik içerisinde geçtiği belirtilirken, köy halkı yeni dönemin köy için hayırlı olmasını temenni etti.

Seçim Sonuçları

Mehmet Çilek: 23 oy
Bekir Gök: 18 oy
Hüseyin Ersoy: 15 oy

Bizi sosyal medyadan takip edin