Yargıda Birlik Platformu İstişare Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2014 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Yargıda Birlik Platformu İstişare Toplantısı Yapıldı

HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı: “Anayasa Değişikliği Yargıya Güven Kaybettirdi”

Yargıda Birlik Platformu’nun İstişare toplantılarının sonuncusu Karabük’te yapıldı. Yenişehir Büyük Kulüpte bir araya gelen Yargıda Birlik Platformunun Üyeleri sorunları masaya yatırdı.

Yapılan toplantıya;  Karabük’ün yanı sıra, Düzce, Bolu, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı ve Ankara Adliyelerinde görevli Hakim ve Savcıları katılırken, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, HSYK Baş Müfettişi Mehmet Yılmaz, Ankara Hakimi Hayri Keskin, Ankara 7. İdare Mahkemesi Başkanı Cafer Ergen de konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, toplantının yargının Birliğine, mesleğin sorunlarının çözümüne, toplumun yargıya olan bakışına olumlu katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Daha sonra HSYK Baş Müfettişi Mehmet Yılmaz, toplantının amacı, hakkında bilgi verdi. Yılmaz, nasıl bir HSYK beklentisi içindeyiz, HSYK nasıl olmalı toplantıda bu konuların masaya yatırılacağını söyledi.

Ardından istişareye geçildi.  İstişarenin açılışında konuşan HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı çok çarpıcı bir konuşma yaparak 2010 yılında yapılan  Anayasa Değişikliği ile yargının güven kaybettiğini söyledi.

Yargı camiasının  mesleki geleceği konusunda ümitsizliğe düştüğünü de ifade eden Kanıcı; Bu süreçte, yargının bağımsız ve tarafsızlığının sağlanması, yargıya olan güvenin temin edilmesi noktasında HSYK’nın üstüne düşeni yerine getirdiği söylenemez. Fedakar meslektaşlarımızı kaderine terk etmek olmazdı.Vicdan ve cesaret cevherini taşıyan kimse böyle bir şeye müsaade edemezdi.Bizde sesinize ses verdik,el ele verdik huzurlarınıza geldik.

Biz yargıda birlik platformu olarak;Yargının üzerinde ki kara perdeleri kaldırmak, sönmüş,

küllenmiş adalet ateşinden kalan son kıvılcımı tutuşturmak üzere bir araya geldik.

Unuttuklarımızı  hatırlamak için bir araya geldik.Neydi bu bilip de hatırlayamadıklarımız?

Hoşgörü, dostluk,dayanışma,güler yüzlülük,selamlaşma,tevazu ve ahde vefa.

Yargıda birlik platformu olarak kısa vadede amacımız; Demokratik, şeffaf, tarafsız, liyakat ve fırsat eşitliğini esas alan bir HSYK’nın teşekkülünü sağlamaktır.

Diğer amacımız da özlük haklarımızda iyileştirme yapılması ve sicil affı çıkarılması için lobi faaliyeti yürütmektir. Her şeyimiz aşikar, gizlimiz saklımız yoktur. Platformumuz geçici değil kalıcı, bölücü değil birleştirici,tüm yargı mensuplarını kapsayan,herkesin hak ve hukukunu koruyacak bir yapıdır” dedi

Kanıcının konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspor konyaspor engelini kayipsiz gecmek istiyor IEqJJakG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor, Konyaspor engelini kayıpsız geçmek istiyor

Süper Lig’de üst sıraları hedefleyen Samsunspor, sahasında karşılaşacağı Konyaspor’u mağlup ederek hem 21 yıllık galibiyet hasretine son vermek hem de Avrupa potasına yaklaşmak istiyor.

Avrupa macerasına veda eden kırmızı-beyazlı ekip, tüm odağını lige ve kupaya çevirdi. Teknik Direktör Thorsten Fink yönetiminde milli arayı yoğun tempoyla değerlendiren Karadeniz temsilcisinde sakatlıklarını atlatan Olivier Ntcham ve Afonso Sousa da takımla birlikte çalışmalara başladı.

Ligi ilk 5 içinde tamamlayarak yeniden Avrupa kupalarına katılmayı amaçlayan Samsunspor, sahasında Konyaspor’a karşı 21 yıldır süren galibiyet hasretine de son vermek istiyor. Bir maç eksiği bulunan Karadeniz ekibi, 5. sıradaki Başakşehir’in 8 puan gerisinde yer alırken, kalan haftalarda bu farkı kapatmayı planlıyor.

Öte yandan Samsunspor’da kritik karşılaşma öncesi eksikler dikkat çekiyor. Sarı kart cezalısı Logi Tomasson ile sakatlıkları bulunan Lubo Satka, Bedirhan Çetin ve Jaures Assoumou forma giyemeyecek.

İki ekip arasında yarın saat 14.30’da Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak mücadelede hakem Halil Umut Meler görev yapacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin