Tokat’ın Zile ilçesinde müsaadesiz hafriyatla Roma mozaiği ortaya çıkaran ve çıkarıldığı hakimlikçe isimli denetim kaidesiyle hür bırakılan M.Ş.’nin, tarihi yapıtın üzerinde hafriyat yaparken çektiği imgeleri toplumsal medyada paylaştığı ortaya çıktı.
Zile ilçesinde bir bağ meskeninde müsaadesiz hafriyat yapan 4 kişi, Roma Dönemi’ne ilişkin olduğu bedellendirilen 2 bin yıllık bir mozaik ortaya çıkardı. Jandarma gruplarının düzenlediği operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden F.Ş. ve oğlu A.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken öbür şüpheliler M.Ş. ve Ş.Ş. ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmıştı. Kaçak hafriyatın yapıldığı bağ meskeninde, yaklaşık 3×3 metre boyutlarında olduğu belirtilen tarihi mozaiğin üzerinin torba ile örtülerek gizlenmeye çalışıldığı tespit edilirken ele geçirilen eser, uzman takımlar tarafından incelemeye alınmıştı. Soruşturma kapsamında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.Ş.’nin, 8 Nisan tarihinde mozaik üzerinde hafriyat yaparken çektiği bir görüntüyü toplumsal medyadan paylaştığı belirlendi. Ayrıyeten şahsın hafriyat yaparken toplumsal medya hesabından canlı yayın açtığı tez edildi. Olayla ilgili isimli soruşturma sürüyor.


Yaptığı kaçak kazıyla 2 bin yıllık Roma mozaiğini ortaya çıkartan şüpheli kendini sosyal medyada ifşa etti
Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor
Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.
Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.
Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.
Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.
Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

