Yapılandırma Başvurusu Bugün Sona Eriyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2015 07:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Yapılandırma Başvurusu Bugün Sona Eriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından prim borçlarının yapılandırılması amacıyla 1 Ekim 2014 tarihinde başlatılan uygulama 2 Şubat Pazartesi günü sona erecek.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nuri Akçay , bugüne kadar 4 bin 54 başvuru alındığını belirterek, 53 Milyon 889 Bin TL’lik alacağın yapılandırıldığını açıkladı.
Torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanunla, Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırma imkanı buldukları uygulamanın son başvuru tarihi 2 Şubat Pazartesi tarihine alınmıştı. İşverenlerin personeline ait prim borçlarını, Bağ-Kur sigortalısı olan esnaf ve çiftçilerin prim borçlarını, emekli olduktan sonra ticari faaliyet yürütenlerin destek primi ve SGK alacakları kapsamına giren prim borçlarını yapılandırdıklarını belirten SGK İl Müdürü Nuri Akçay, prim borçlarının faizlerinin tamamen silinerek, TEFE ve ÜFE oranları ile gecikme zammının yeniden hesaplandığını aktardı.
Ayrıca idari para cezası borcu bulunan işverenlerin, cezalarının yüzde 50 oranında silindiğini kalan tutarın ise yapılandırma kapsamına dahil edildiğini de ifade eden Akçay; şimdiye kadar 4 bin 54 başvuru alındığını ve 53 Milyon 889 Bin TL’lik borcun yapılandırıldığını söyledi.
İşverenler tarafından yapılan 1382 başvuru sonucunda 28 Milyon 166 Bin 512 TL’lik tutarın yapılandırıldığını aktaran Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürü Nuri Akçay; “2925 Tarım SSK’lısı olarak iki kişi başvurdu ve 2.456,85 TL yapılandırıldı. Tarım Orman Sigortalısı olarak 8 kişi başvurdu ve 29.498,52 TL yapılandırıldı. 4b Esnaf Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur olarak da 2257 kişinin başvurdu ve 25 Milyon 237 Bin 550 TL yapılandırıldı. Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) olarak ise 370 kişi başvuruda bulunurken, 201.738, 20 TL yapılandırıldı. SGDP olarak 35 kişi başvurdu ve 249,297,24 TL yapılandırıldı. Toplamda 4054 başvuruya karşılık 53 Milyon 889 Bin borç yapılandırılması gerçekleştirilmiştir” dedi.
Genel sağlık Sigortası için 30 Nisan tarihine kadar başvuru yapabileceklerini belirten Nuri Akçay, “Gelir testi sonucunda tahakkuk edecek olan prim tutarı GSS tescil tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Prim borcu, peşin tutarının ve ilk taksitin 1 Haziran tarihine kadar ödenmesi halinde de herhangi bir gecikme zammı tahsil edilmeyecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsusunu kurtarmak isterken yanginin ortasinda kaldi FxxIZpEp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşusunu kurtarmak isterken yangının ortasında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Melikgazi Mahallesi Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu M.Ö. durumu kontrol etmek evin arka kapısını kırıp içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren ekipler, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu M.Ö.’ye ulaştı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan M.Ö. ambulansla hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin