Yangın Helikopteri ile Yangın Tatbikatı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2015 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Yangın Helikopteri ile Yangın Tatbikatı

Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlanan yangın helikopteri ile yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata katılan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, vatandaşları hem orman yangınlarına karşı uyardı hem de en ufak bir dumanda dahi ücretsiz olarak ALO 177 Orman Yangın İhbar hattını aramalarını istedi
Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlanan Yangın Helikopteri ile yangın tatbikatı yapıldı. Yangın Tatbikatına Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcıları, Karabük Orman İşletme Müdür Mehmet Emin Uzunsoy ve Orman Teşkilatı personeli katıldı.
Tatbikat öncesi basına bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel,”Helikopterimiz 1 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında Bölgemizin ormanlarına hizmet edecektir. İnşallah yangınsız bir sezon diliyoruz. Geçtiğimiz yıl kayde değer büyük bir yangınımız olmamıştı, bu yılda Karabük İlinde kayde değer büyük bir yangın olmadı. Karabük İlimiz orman yangınları açısından Türkiye genelinde ikinci sırada yer alıyor. Karabük İli her zaman Batı Karadeniz’in en hassas İllerinden bir tanesidir. Nem oranları devamlı izlenmektedir. Meteoroloji Müdürlüğü bizi devamlı uyarmaktadır. Bizde arkadaşlarımızla beraber 24 saat teyakkuz halinde 12 yangın kulemiz, 24 arazözümüz ve 5 tankerimizle beraber, en son helikopterimizin de filomuza katılması ile ve her türlü ekipmanımızla beraber yangına hazır vaziyette bekliyoruz. Helikopterimiz Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ormanlar da görev yapacak. Genel Müdürlüğümüzün ihtiyacı halinde Kastamonu ve Türkiye’nin değişik Bölgelerindeki yangına müdahale edebilecektir. Geçtiğimiz yıl en az Karabük kadar diğer İllerde yangınla mücadele çalışmalarına gitmiştir. Umarım bu sene büyük bir yangın, büyük bir sıkıntı olmaz İnşallah. Kendilerinin rahatı için her türlü özveriyi göstereceğiz zaten. Helikopter pistimizde her türlü teknik donanıma hazırdır. Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bu yağmurlar neticesinde otlar bir hayli büyüdü İnşallah bir kuraklık olmaz, bu otların kurumasından biz korkuyoruz. Özellikle anız yakılmamasını istiyoruz, piknikçilerden belirlenen alanların dışında piknik yapmamalarını istiyoruz, vatandaşların arabaları ile giderken sigara izmaritlerini yola atmamalarını, yine cam kırıklarını atmamalarını özellikle rica ediyoruz. Orman yangınları konusunda sayın Valililerimiz başta olmak üzere güvenlik kuvvetlerimize, yerel teşkilatlara, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza ve teşkilatımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi
Herhangi bir yangın anında Helikopterin suyu nerelerden alacağı konusunda bilgi veren Orman Bölge Müdür Ahmet Sırrı Beşel; “Denize yakın yerleşim birimlerinde denizden alacak, DSİ’nin göletleri var, kendimizin inşa ettiği göletlerimiz var, hepsinin koordinatlarını pilotlarımıza veriyoruz. O konuda bir tatbikat da yaptık, herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.
Helikopterle ilgili teknik bilgileri veren Temsilci Pilot Serkan Mizoğlu, olası yangınlarda görev almak için buradayız. Helikopterimiz K-32 saatte 110 Nat yapar aldığı su 2.5 tondur. Antartika’da bile eksi 40 derece bu helikopterler kullanılıyor. Güçlü bir helikopterdir. Yangın sezonu için buradayoz. Vatandaşlarımızdan herhangi bir duman gördüklerinde ücretsiz Alo 177 orman yangın ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Helikopter personeli ise 5 Rus, bir Türk Pilot, bir de Orman Muhafaza memurundan oluşuyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından her sene yapılan hortum serme ve toplama yarışmalarında birinci olan Karabük ekibine sertifika ve Altınları verildi. Ardından yakılan ateş Yangın helikopteri tarafından söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun sehir hastanesinde cocuk hematoloji onkoloji klinigi acildi GjBUBdCR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Şehir Hastanesi’nde Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği açıldı

Samsun Şehir Hastanesi bünyesinde Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Kliniği hizmete açıldı. Yeni klinikle birlikte, çocukluk çağı kanser hastalarının artık il dışına sevk edilmesine gerek kalmayacak.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin’in katılımıyla merkezin açılışı yapıldı. Akabinde Müdür Mustafa Uras yaptığı açıklamada, “Samsun’da sağlık hizmetlerinin gerek niteliği gerek erişilebilirliği açısından bugün yine önemli bir adım atıldı. Şu ana kadar Samsun’da Sağlık Bakanlığı nezdinde çocuk hematoloji ve onkoloji kliniği bulunmamaktaydı. Şehir hastanesi süreciyle birlikte, Samsun Şehir Hastanesi’nde çocuk hematoloji kliniği; 10 yataklı servis, 5 yataklı ayaktan kemoterapi ünitesi ve 2 adet çocuk hematoloji-onkoloji polikliniği ile hizmet vermeye başladı. Çocukluk çağı kanserleri, anne ve babalar için çok büyük bir yıkım. İlimizde bu hizmet yalnızca üniversite hastanesinde verilmekteydi ve onun da belirli bir kapasitesi vardı. Samsun’un aynı zamanda bir bölge merkezi olması nedeniyle talep oldukça fazla ve bu talep karşılanamıyordu. Daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi Samsun, sağlıkta bir amiral gemisi konumunda. Bugün bu ifademizi bir kez daha pekiştiriyoruz. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniğimizi de hizmete açtık. Artık vatandaşlarımızın Samsun dışındaki illere gitmesine gerek kalmayacak. Bu süreçler oldukça meşakkatli ve zor. Bir anne-baba için evladının böyle bir hastalıkla karşılaşması büyük bir yıkımdır. Tedavi sürecinde il dışına gitmek, aileleri hem maddi hem de manevi açıdan ciddi şekilde yıpratmaktadır. Üstelik bu süreç tek seferlik bir tedavi ya da ameliyatla sınırlı değildir; aylarca sürebilmektedir. Bu nedenle farklı bir şehirde bulunmak, aile birliği açısından da ciddi zorluklar doğurmaktadır. Bugün burada, Samsun Şehir Hastanesi’nde bu hizmeti hem şehrimize hem de bölge halkına sunmak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Samsun Şehir Hastanesi, Samsun Üniversitesi ile afiliye bir hastanedir. Samsun Üniversitesi öğretim üyemiz, aynı zamanda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zuhal Keskin Sarılar gözetiminde görev yapan ekibe, sundukları değerli sağlık hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Burada olduğumuz için şanslıyız”

Iğdır’dan gelen anne Tuğçe Yılmaz ise “İlk olarak Amasya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkiklerimiz yapıldı. Akabinde ani olarak Samsun Şehir Hastanesi’ne sevk edildik. Burada olduğumuz için şanslıyız. Hekimler ve hemşireler çok iyiler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin