Karabük Postası tarafından
22 Temmuz, 2019 14:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yangın dolapları yerleştirildi

Olası bir yangın esnasında Trafik yoğunluğu ve Araçların park etmeleri nedeni ile ulaşmakta zorluk çekilen bölgelere zamandan kazanmak ve anında müdahalede bulunulması için konulmaya başlanan Yangın Dolaplarının yerleştirme işlemleri tamamlandı. Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından tarihi çarşıda ulaşımın zor olduğu mahallelere yangın dolapları yerleştirildi. İtfaiye araçlarının ulaşımının zor olabileceği, esnafların ve trafiğin yoğunluğu olduğu,  gerektiğinde anında müdahalede bulunabilecekleri ve zaman kazanmak amacı ile yangın dolapları yerleştirilme çalışmalarına tamamlandı. Safranbolu’nun özelikle tarihi bölümündeki yapıların ahşap, bazı mahallelere çeşitli sebeplerden dolayı ulaşımının kolay olmaması nedeni ile İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın dolapları uygulamasına başlandığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “Tarihi Çarşı bölgemize yangın dolaplarının yerleştirme işlemleri tamamlandı. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde ticaret ile uğraşa ya da ikamet eden vatandaşların konu ile ilgili çok dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Köse, “Kentimiz vatandaşlarımızın büyük katkıları ve gerçekleştirdiği çalışmalar ile korumanın başkenti unvanını almıştır. Koruma bilincinin üst seviyede olduğu Safranbolu’muzda aynı bilinçle belediyemiz ve vatandaşlarımız elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu tertibatı kullanmak inşallah nasip olmaz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Eflani MYO Akademik Kurulu’na katıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eflani Meslek Yüksekokulunun 2025-2026 Akademik Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.
Kırışık, toplantıda yüksekokulun ihtiyaçları ve akademik üretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
KBÜ Eflani Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Eflani MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Küçükkara ile akademik personel katıldı.
Toplantıda konuşan Kırışık, yüksekokulun akademik ve fiziki durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ihtiyaçların üniversite yönetim organlarında ele alındığını ifade etti. Mevcut imkanların etkin ve verimli değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesinin önemine işaret eden Kırışık, üniversite bünyesinde oluşturulan politika masalarını örnek göstererek, benzer yapıların yüksekokul ölçeğinde de kurulabileceğini dile getirdi.
Hayvancılık ve gıda alanındaki yapısal sorunların bilimsel çalışmalarla ele alınabileceğini kaydeden Kırışık, kooperatifleşme ve ölçek büyütme modellerinin maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.
Kırışık, Karabük Üniversitesi Uluslararası Yayınevi üzerinden ortak kitap çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, farklı alanlarda çalışma masaları oluşturulmasını önerdi.
Rektör Kırışık, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda akademik birimlerde ortak üretim ve üniversiteler arası iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin