Girişimcilik Labaratuvarı isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında 6 farklı ülkeden Safranbolu’ya gelen 49 genç Safranbolu’ya hayran kaldı.
Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans tarafından desteklenen Creative Youth tarafından yürütülen Düzce il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mustafa Kemal Orta Okulu, İsmet Paşa Orta Okulu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından projelendirilen Girişimcilik Labaratuvarı isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında Türkiye başta olmak üzere Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, ve Yunanistan’ın yer aldığı 6 farklı ülkeden 49 genç Safranbolu ziyaretlerinde Safranbolu’ya hayran kaldıklarını dile getirdiler.
Bu kapsamda sosyal ve kültürel anlamda Kanyon, Kristal Teras ve Tarihi Çarşıda da geziler yapan gençler Safranbolu’ya daha önce gelmediklerini ancak ziyaret sırasında ne kadar muhteşem bir şehir olduğunu gördüklerini ifade ederken, Proje Sorumlularından İlyas Ayyldız, “Öncelikle Safranbolu bizim için hem önemli bir deneyim hem de geçmişimize güzel bir yolculuk oldu. Çocukların da söylediği gibi Safranbolu buraya geleni kendisine hayran bırakıyor. Ben gerek öğrenciler gerekse kendi adıma Başta Safranbolu Belediye Başkanı olmak üzere bizlerden ilgisini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Yabancı Gençler Safranbolu’ya Hayran Kaldı
Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti
15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.
Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

