Reklam
Reklam
vurulduktan 4 yil sonra hayatini kaybeden doktorun kardesi olayi gerceklestiren sahis 3 yildir sokaklarda HKmU99J7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Vurulduktan 4 yıl sonra hayatını kaybeden doktorun kardeşi: “Olayı gerçekleştiren şahıs 3 yıldır sokaklarda dolaşıyor”

Ordu’da meskeninin balkonunda çiçekleri ile uğraştığı esnada başına saçma isabet eden ve yaklaşık 4 yıl sonra hayatını kaybeden Opr. Dr. Aksın Serarslan’ın doktor olan kardeşi Ulaş Serarslan, “Kendisi hobileri ile uğraşırken bir magandanın kör kurşununun maksadı oldu ve sonrasına hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştiren şahsın cezası mahkemece verildi, yaklaşık 8 yıl 12 ay ceza aldı. Ceza şuanda Yargıtay’da onanmayı bekliyor fakat tutuklu kaldığı mühlet yalnızca 9-10 ay oldu maalesef. Biz benzeri olayların yine yaşanmaması açısından şahsın bir an evvel cezasını çektiğini görmek istiyoruz” dedi.

Olay, Altınordu ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde 13 Aralık 2021 tarihinde meydana geldi. Fatsa ilçesinde özel bir hastanede vazifeli olan kulak burun boğaz hastalıkları (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Aksın Serarslan’ın, balkonda bulunduğu ve çiçek suladığı esnada başına saçma isabet etti. Farklı hastanelerde tedavi gören ve 3 yıl 8 ay sonra hayatını kaybeden Serarslan, dün 51 yaşında toprağa verildi.

Olayın akabinde Ordu İl Emniyet Müdürlüğü grupları, olayın sonraki günü Hollanda’dan emekli Lami A. (61) isimli faili yakalamış, boş yerde cam şişeleri amaç alarak talim atışı yaptığı esnada olayın gerçekleştiğini tespit etmişti. İsimli mercilere sevk edilen Lami A., son olarak verilen kararda 8 yıl 12 ay ceza almış ve yaklaşık 10 ay tutuklu kaldıktan sonra 11 Ekim 2022 tarihinde isimli denetim ve yurt dışına çıkma yasağı kuralıyla tahliye edildi.

“Olay tarihinden itibaren daima ömür gayreti verdi”

Hayatını kaybeden Dr. Aksın Serarslan’ın, kendisi üzere doktor olan kardeşi Ulaş Serarslan (47), “Maalesef yaşadığımız olayı yalnızca talihsizlik ile açıklamak gerçek olmaz. 3 yıl 8 ay evvel ağabeyim, konutunun balkonunda ve en inançlı olduğu ortamda kendi hobileri ile uğraşırken bir magandanın kör kurşununun amacı oldu ve önemli bir formda başından ve beyninden yaralandı. O tarihten beri biz daima ömür gayreti içerisindeydik ve bu hafta verdiğimiz çabayı kaybettik ve kendisini son seyahatine uğurladık. Bu mühlet zarfında anlatması kolay lakin yaşadıklarımız hakikaten çok ağır ve acı şeylerdi. Kendisini daima hayatta tutmak için uğraş ettik, çok sorun yaşadık ve tekraren vefattan döndü. Bu süreçte bir tek o değil, etrafındaki herkes, ailesi ve bizler çok etkilendik. Küçük çocukları var, hepsinin psikolojisi bozuldu. Badireler ile geçen 3 yıl 8 ayın akabinde kendisini uğurladık” diye konuştu.

“Biz yaklaşık 4 yıldır ağabeyimi yaşatmak için çabalıyoruz, olayı gerçekleştiren şahıs 3 yıldır sokaklarda dolaşıyor”

Serarslan, olayı gerçekleştiren şahsa mahkemece 8 yıl 12 ay ceza verildiğini lakin bir yıldan az bir mühlet tutuklu kaldığını tabir ederek, “Olayı gerçekleştiren şahsın cezası mahkemece verildi, yaklaşık 8 yıl 12 ay ceza aldı. Ceza şu anda Yargıtay’da onanmayı bekliyor fakat tutuklu kaldığı mühlet yalnızca yaklaşık 9-10 ay oldu maalesef. Yani biz 4 yıldır ağabeyimi yaşatmak için çabalıyoruz, bu sürecin akabinde kendisini toprağa verdik fakat bu şahıs maalesef 3 yıldır dışarıda özgürce yaşantısını sürdürüyor. Umarım en kısa vakitte adalet yerini bulur, umarım daha fazla ceza alır ve bir an evvel cezasını çekmeye başlar. Tabi giden geri gelmiyor, cezasını çekmesi benim ağabeyimi geri getirmiyor lakin en azından adaletin gerçekleştiğini görmek, çabamızın boşa olmadığını bilmek açısından bir an evvel cezasını çektiğini görmek istiyoruz. Bundan sonra benzeri olayları gerçekleşmemesi için, caydırıcı cezaların daha da arttırılarak toplumun vicdanının da rahatlamasını talep ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan cetinkayadan ucretsiz ulasim ve park vurgusu grOIJfR4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya’dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 65 yaş altı emeklilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasına ilişkin uygulamanın, İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda sona ereceğini, bu gruba yönelik indirimli tarife için belediye meclisinde çalışma yapılacağını bildirdi.

Çetinkaya, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Parklara zarar verenlere yönelik sert açıklamalarda bulunan Çetinkaya, kamu malına zarar verilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Parklara zarar verenler nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve kamera sistemlerinin devreye alınacağını aktaran Çetinkaya, şunları söyledi: “Bu şehre böyle saldım çayıra mevlam kayıra çöpümü atarım, burayı yakarım mantığıyla zarar veremez. Şimdi kameralar geliyor parklara. Kendi evladım olsun, kendi babamın oğlu olsun; o salıncağın zinciri kıranı yamultacağım. Devlet düşmanlığı bu. Yani bugün sen koskoca masayı yakmak için yarım saat uğraşıyorsun ya, utanmasa soba kurup yakacak yani. Zoruma gidiyor. Beş kuruş para bulacağım diye kapı kapı gez, çocuğun yüzüne unut, gece 1’lerde uykusuz, araba içinde uyuyup gel, şuraya bir park yap. Gelsin parkı yaksın. Bu tarz tipleri Karabük’te istemiyoruz kardeşim. Yakalarsam suyun elektriğini keserim, sosyal tesislere girişlerini yasaklarım, otobüse binişlerini yasaklarım. Parka, devlet malına zarar verenin otobüslere sokmam, suyunu keserim, belediyede ne kadar imkanı varsa engellerim. Şuradaki iki güzel çocuk, şurada mutlu olacak. Sen de keyifle kendini ispat edeceksin. Salıncağı tekmele, masayı yık, yak. Hayır efendim, buna müsaade edemeyiz. Devlet malına zarar verenin kesinlikle tahammül etmeyeceğiz.”

Toplu taşımada ücretsiz taşıma konusunun kendi dönemlerinden önce yargıya taşındığını belirten Çetinkaya, İdare Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda hareket etmek zorunda olduklarını söyledi.

Mahkeme kararının belediyeye tebliğ edildiğini ifade eden Çetinkaya, “Biz belediyeler kanundan büyük kuruluşlar değiliz. İdare Mahkemesi bizim üst makamımız. Ücretsiz taşıma konusu ile ilgili mahkemenin kararını uygulamak zorundayız.” dedi.

Kararın hemen uygulamaya alınmadığını kaydeden Çetinkaya, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkının devam edeceğini belirterek, “65 yaş altına da indirim getiririz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşanan su sıkıntısına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çetinkaya, depolardaki doluluk oranının geçen yıl 6’da 1 seviyesine kadar düştüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığına yaptıkları başvuru sonrası arıtmaya giden suyun vatandaşların kullanımına yönlendirildiğini aktaran Çetinkaya, bu yıl ise 8 sondaj kuyusu açıldığını ifade etti.

Vatandaşlara su kullanımında tasarruf çağrısında bulunan Çetinkaya, israfa karşı duyarlı olunmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin