Reklam
Reklam

’Vira Bismillah’tan vedaya: Sezonun son balıkları tezgahlarda

vira bismillahtan vedaya sezonun son baliklari tezgahlarda rcA8ALf8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’in hırçın sularından çıkarak sofraları şenlendiren dönemin son balıkları, tezgahları süslüyor.

1 Eylül’de balıkçıların ‘Vira Bismillah’ diyerek başladığı deniz av dönemi, 15 Nisan’da bitecek. Yumurtlama devrine girecek mezgit, hamsi, istavrit, çinekop ve barbun üzere deniz balıkları 15 Nisan’dan itibaren avlanamayacak. Bereketli geçen dönemden şad kaldıklarını tabir eden balıkçılar, vatandaşları dönemin son mevsim balıklarını tüketmeye davet etti.

“Son 10 günde deniz balıklarının tüketilmesini öneriyorum”

10 gün sonra tezgahlarda kültür balıklarının satılacağına dikkat çeken balık satıcısı Yaşar Köse, “Sezona palamut ile başladık. Bol ve bereketli başlayan dönemde palamudu hamsi, mezgit, istavrit ve barbun takip eti. Dönemden genel olarak alan da tutan da satan da şad kaldı. Fiyatların da uygun olmasından ötürü vatandaşlar bu dönem bol bol balık yedi. Dönemin kapanmasına sayılı günler kala çeşitler tekrar de bol. Mezgit, istavrit, barbun, hamsi, alabalık, somon, çipura, levrek, kefal üzere balıklar tezgahtaki yerini alıyor. Kalan 10 günlük müddette vatandaşlara bol bol deniz balıklarını tüketmelerini öneriyorum. Zira 15 Nisan’dan sonra levrek, çipura, sazan, kefal, somon ve alabalık üzere kafes balıkları tüketebilecekler” dedi.

Balık tezgahlarında mezgit kilo 200 TL, hamsi kilo 150 TL, istavrit kilo 150 TL, levrek-çipura kilo 320 TL, kalkan kilo 700 TL, somon kilo 180 TL, alabalık kilo 150 TL, barbun kilo 200 TL, kefal kilo 100 TL ve Norveç somonu kilo 230 TL’den satışa sunuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin