blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Veysel Bilen: “Avrupa kupalarına katılmada ipler hale bizim elimizde”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Lider Vekili Veysel Bilen, "Ayağımıza kadar gelen kısmet ve bugüne kadar ki uğraşlarımızın eseri olan, Avrupa kupalarından birine katılma gayemiz ve hayalimiz hala canlı ve bu mevzuda da ipler hala bizim elimizde. En yakın rakibimizin 1 puan önündeyiz. Başka rakibimizin 3 puan önündeyiz" dedi.
Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor’da Lider Vekili Veysel Bilen Alanyaspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Veysel Bilen, "Evimizde Süper Lig önderi Galatasaray’la oynadığımız maçı maalesef kaybettik. Hafta içinde nitekim düzgün çalışmıştı ekip. Lakin maalesef uzun bir süre bizimle birlikte ve kadronun lokomotiflerinden olan 3 oyuncumuzun sakat olması, bizim transfer yasağımız nedeniyle de dar bir takımla çaba ediyor olmamızdan ötürü âlâ niyetle yerlerine oynayan oyuncu kardeşlerimiz gayret etmiş olsalar da kadromuzun oyun tertibini sağlayamadığımız ve gereğince de öz tenkit de yapmamız lazım. Çaba etmediğimiz için konutumuzda de kaybettik. Ancak şunu açık yüreklikle söz edeyim ki, yenildiğimiz kadro bugüne kadar Muhteşem Lig’de bir maç kaybetmiş ve şampiyonluğa oynayan iki ekipten bir tanesi. Bu nedenle moralimizi bozmaya, karalar bağlamaya gerek yok. Önümüze bakacağız her vakit olduğu gibi" diye konuştu.

"Avrupa kupalarına katılmada ipler hale bizim elimizde"
Avrupa kupaların katılmak için avantajın kendilerinde olduğuna değinen Veysel Bilen, "Akla şu soru gelebilir; birkaç haftadır alamadığımız puanlar konutumuzda ve deplasmanda kaybettiğimiz maçlar nedeniyle güya ‘Samsunspor gayesinden uzaklaşmış’ üzere bir kanı ortaya çıkmış olabilir. Bunu kabul etmiyoruz. Oyunumuzda bir düşüş olabilir. Tempomuzda bir düşüş olabilir. Lakin bu süreksiz bir periyottur. Şanssız, konutumuzda oynadığımız ve kaybettiğimiz Rizespor maçı oldu. Yeniden Antalya’da son dakikalarda yediğimiz şanssız bir gol oldu. Bu nedenle de bizi bu noktaya getiren teknik grubumuza, futbol yöneticimize ve oyuncu kardeşlerimize yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz. Onlara inanıyoruz, güveniyoruz. Ayağımıza kadar gelen kısmet ve bugüne kadar ki gayretlerimizin eseri olan, Avrupa kupalarından birine katılma gayemiz ve hayalimiz hala canlı ve bu hususta da ipler hala bizim elimizde. En yakın rakibimizin 1 puan önündeyiz. Öteki rakibimizin 3 puan önündeyiz. Görünüyor ki bizim üçüncülük ya da dördüncülük rekabetimiz devam edecek. İnşallah çalışmalarımız o doğrultuda, dönem sonu geldiğinde hedeflediğimiz Avrupa kupalarından birine katılmış olacağız. Her vakit olduğu üzere dünü geride bıraktık. Ancak dünden ders çıkarmamız gereken hususlar var. Bu hususları da kendi ortamızda icra konseyimizde konuştuk. Teknik takımımızla futbol yöneticimizle paylaştık. İnşallah birinci oynayacağımız Alanya maçıyla da bu makus gidişe bir son vermek istiyoruz" halinde konuştu.
Celil Yüksel, Marc Bola ve İlişkin Bennasser üzere sakat futbolcuların durumu hakkında da konuşan Bilen, "Sakatlarımızdan şu ana kadar aldığımız bilgiye nazaran en az iki oyuncumuzun bizimle Alanya’da birlikte olacağını ümit ediyoruz. O vakit elimiz biraz daha rahatlamış olacak. Lakin Alanya maçı sahiden güç bir maç. Alanya’nın içinde bulunduğu durum itibariyle de maçın ehemmiyeti daha da ön plana çıkıyor. Lakin ne olursa olsun. Bizim daima söylediğimiz bir şey var. Samsunspor uğraş ettiği ve istediği vakit, puan ya da puanları alamayacağı maç olmaz diyoruz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bitinya’nın ilk stadionu turizme kazandırılıyor

Bolu’da 2008 yılında keşfedilen Roma devrine ilişkin antik stadion kalıntısı, bu yıl tamamlanması planlanan hafriyat çalışmalarının akabinde ören yeri olarak turizme kazandırılacak. Bitinya bölgesinde gün yüzüne çıkarılan birinci antik stadion olma özelliğini taşıyan yapı, kazıların akabinde arkeopark ve ziyaretçi merkezi olarak düzenlenecek.
Claudiopolis Antik Kenti’nin Akropolis bölgesinde yer alan ve Roma İmparatoru Hadrianus ismine MS 2–3. yüzyıllarda inşa edildiği bilinen Bolu Antik Stadionu, tarihi ve mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Bitinya bölgesinde gün yüzüne çıkarılan birinci antik stadion olma özelliğine sahip yapı, yaklaşık 187–192 metre uzunluğunda "U" planlı olarak inşa edilmiş durumda. Günümüze ulaşan 94,5 metrelik oturma sıraları ve kısmen korunabilen koşu yolu ile Bolu kent merkezinde ayakta kalan tek büyük antik yapı olarak öne çıkıyor.

Arkeopark olacak
2008 yılında yapılan kurtarma kazılarıyla keşfedilen stadion, 2022 yılında Bolu Arkeoloji Müzesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İl Kültür Müdürlüğü iş birliğiyle yine kazılmaya başlandı. Eylül ayında gerçekleştirilen çalışmalarla alanın etrafı ışıklandırıldı ve estetik bir gece görünümü kazandırıldı. Devam eden kazıların bu yıl içinde tamamlanması ve bölgenin arkeopark haline getirilerek ziyaretçilere açılması planlanıyor.

"Bitinya bölgesinin birinci ortaya çıkan stadionu"
Bolu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, stadionun Bitinya bölgesinde ortaya çıkarılan birinci örnek olduğunu vurgulayarak, "Burası Claudiopolis kentinin Akropolis’i olarak bilinen, İmparator Hadrianus devrinde inşa edildiği bilinen bir antik kentimiz. Burası bildiğimiz kadarıyla Bitinya bölgesinin de birinci ortaya çıkan stadionu. 1970’li yıllarda inşaat ve yol çalışmalarıyla biraz tahrip olmuş, bu kadarını kurtarabilmişiz" dedi.

"Burayı ören yeri olarak kentimize kazandırmak istiyoruz"
Alanda devam eden hafriyat çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğüne dikkat çeken Gürsoy, "Az bir kısmımız kaldı. Eylül ayında ışıklandırma çalışmalarına başladık ve bitirdik. Artık geceleri çok hoş bir imaj oluyor. Natürel bununla da bitmeyecek. Hafriyat çalışmalarını bitirdikten sonra burayı bir ören yeri olarak kentimize kazandırmak istiyoruz. Birebir vakitte burası bir ziyaretçi merkezi olsun istiyoruz. Arkeopark ve küçük oturabilecek alanlar oluşturarak burayı inşallah turizme kazandırmaya hedefliyoruz" diye konuştu.

"Biraz daha arkeopark halinde zenginleştirmek istiyoruz"
Emre Gürsoy, hafriyatlarda oturma alanlarının büyük kısmının açığa çıkarıldığını da belirterek, "Ağırlıklı olarak oturma alanları var. Bir de koşu yolu varmış lakin çok az bir kısmını görebiliyoruz şuanda. Kurtarabildiğimiz kısmı bu. Hafriyat çalışmalarında yine bakacağız. İnşallah ören yeri olarak ziyarete açmayı planlıyoruz. Biz daha çok burayı beslemek istiyoruz. Buradan müzemizi beslemekten çok, daha çok arkeopark halinde zenginleştirmek istiyoruz" formunda konuştu.

"Dört mevsim turizm çeşitliliğinin olduğu ender kentlerden bir tanesiyiz"
Bolu’nun dört mevsim turizm çeşitliliği olan az kentlerden biri olduğuna da dikkat çeken Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, "Artık ziyaretçi oranlarımız yavaş yavaş artmaya başladı. Burayı da bir artı bedel olarak turizme kazandırmak istiyoruz inşallah. Kısmen ortaya çıkarabilmişiz. Aslında çok zenginiz. İlçeler bazında çok zenginiz ancak merkezde yalnızca elimizde stadion var. Ayrıyeten Karacasu mevkisinde bulunan höyüğü de kazmak istiyoruz. Kamulaştırma süreci tamamlandıktan sonra orada da kazılara başlayıp, müzemizin envanterini daha çok geliştirmek istiyoruz. Bolu’yu yalnızca tabiat olarak düşünmemek lazım. Biz turizmde modüller bütünüyüz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin