Reklam
Reklam

VERİLEN SÖZLER TUTULMAYINCA ORTADA KALDILAR

fa2 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Şubat, 2026 16:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR)  bünyesinde 20 yılı aşkın süredir müteahhit firmalar aracılığıyla çalışan yaklaşık 50 Vagon Boşaltma işçisine  yıllardır bekledikleri kadro sözü yapılan son alımlarda yerine getirilmedi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) bünyesinde uzun yıllardır müteahhit firmalar aracılığıyla çalışan işçilerin kadro beklentisi, son personel alımlarıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Fabrikada 20 yılı aşkın süredir görev yapan yaklaşık 50 vagon boşaltma işçisi kendilerine verilen kadro sözlerinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Karabük Birlik Medya’yı ziyaret eden işçiler yaptıkları açıklamada,  daha önce yapılan açıklamalarda 200 kişilik işçi alımından yararlandırılacakları yönünde beklenti oluşturulduğunu,  söz konusu vaatlerin iktidar temsilcileri ile KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Oflaz tarafından da dile getirildiğini, ancak son alımlarda bu beklentinin karşılanmadığını söyledi.

İŞÇİLER SINAV SÜRECİNE ELEŞTİRDİLER

Çalışanlar, işe alım sürecinde uygulanan yazılı sınava da tepki gösterdi. Mesleki alanlarına yönelik sorular beklediklerini ifade eden işçiler, sanki üniversite sınavına ve KPSS’ye giriyormuş gibi genel kültür ağırlıklı ve uzun paragraflardan oluşan sorularla karşılaştıklarını aktardı.

Sınav sonucunda vagon boşaltma işçilerinden yalnızca 3 kişinin yazılı aşamayı geçtiğini, başarılı olanların çoğunluğunun üniversite mezunu olduğu öne süren işçiler,kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BAŞKAN ÇETİNKAYA BU KEZ OĞLU MUHAMMED ALİ İÇİN SAHAYA İNDİ

WhatsApp Image 2026 06 20 at 09.47.42
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 14:01 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha maçında oğlu Muhammed Ali ve okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Şehir yönetimindeki yoğun mesaisinin yanında babacan tavrıyla da bilinen Çetinkaya, velilerle birlikte sahaya çıkarak çocukların heyecanına ortak oldu.

Karabük’te hayata geçirdiği projeler ve saha koordinasyonundaki dinamik tarzıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bu kez anlamlı bir sosyal etkinlikte babalık yönüyle ön plana çıktı. Oğlu Muhammed Ali’nin okul arkadaşları ve velileri için düzenlenen Babalar Günü halı saha organizasyonuna katılan Başkan Çetinkaya, formayı giyerek sahada yerini aldı.

Çocukların babalarıyla birlikte oynadığı müsabakada renkli ve samimi anlar yaşandı. Maç boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla aynı coşkuyu paylaşan Başkan Çetinkaya, çocukların hayatındaki en büyük dayanağın babalarının güven veren varlığı olduğunu ifade etti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:;

“Bizler ne kadar yoğun bir tempo içinde çalışırsak çalışalım, hangi sorumluluğu üstlenirsek üstlenelim; günün sonunda çocuklarımızın gözünde sadece birer babayız. Bu akşam oğlum Muhammed Ali’nin ve onun değerli arkadaşlarının yüzündeki o saf neşeyi, güven hissini sahada görmek benim için her şeyden kıymetliydi. Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras, her şartta onun arkasında olduğunu hissettirmektir. Bu anlamlı akşama vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sahada omuz omuza oynadığımız tüm velilerimizi selamlıyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere, ömrünü ailesine vakfeden tüm babaların Babalar Günü’nü yürekten kutlarım.”

Büyük bir centilmenlik ve dostluk havasında geçen halı saha maçı, Başkan Çetinkaya’nın çocuklarla ve velilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin