Vergili’den İmalı Konuşma - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Şubat, 2015 07:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Vergili’den İmalı Konuşma

Emekliler Derneğinin Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kuruluna Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin konuşması damga vurdu. Vergili: “Şimdi gelecekler Karabük’e siyaset yapmaya, listeye girmeye, sonra Karabük’ün derdini Ankara’ya anlatmaya. Anlatabileceklerini sanıyorlar ama dert burada anlatılacak. Eğer birisi bir makama gelecekse bunu Karabük’te emekliler getirir. Milletvekili yapacaksa Milletvekili, Belediye Başkanı yapacaksa Belediye Başkanı yapar” dedi
Cumartesi Günü yapılan Emekliler Derneğinin Genel Kurulunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bazılarının Derneğin kongresine şov amaçlı geldiğini, siyasi propagandalar yapıp Karabük’ün problemlerini yaşayacakları yere, bunun üzerine siyaset yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Emekliler Derneğinin yapılan seçimlerine bütün siyasi partililerin geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Rafet vergili; “Karabük’ü özleyen, Karabük halkı ile beraber olmak isteyenler bu dernek seçimine mutlaka gelir. Ama bazılarına bakıyoruz şov amaçlı, siyasi propagandalar yapıp, Karabük’ün problemlerini yaşayacakları yere, bunun üzerine siyaset yapmaya çalışıyorlar. Eğer birisi bir makama gelecekse bunu Karabük’te emekliler getirir. Milletvekili yapacaksa milletvekili, belediye başkanı yapacaksa belediye başkanı yapar” dedi
Belediye otobüslerinde yaşanan 65 yaş üstü sorunu da dile getiren Vergili; “6 yıldan bu tarafa gelişen bir Karabük’te yaşamaya devam ediyoruz. Ben 10 yıl önce emekli olduğum zaman emekli maaşımla 5. 5 Cumhuriyet altını alıyordum. Şu anda 2.5 Cumhuriyet altınını zor alıyoruz. Türkiye’de bütün hükümetler ve belediye başkanları vatandaşların rahatı ve refahı için elinden geldiği kadar çalışmaya gayret eder. Demek ki şu andaki iktidarımız bir yerde yetersiz kaldı. Nasıl mı toplu taşımacılıkta kaldığı gibi. Bizlere dediler ki 65 yaş üzeri vatandaşlarımız belediye halk otobüslerinden bedava yararlanacaklardır denildi. Bizde otobüs firması yetkililerine 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı bedava taşıyacaksınız dedik. Fakat bu vatandaşlarımızın bir çoğu otobüslerden indirildi. Bizde bu arkadaşlarımıza dava açtık. Eğer devlet bu konu ile ilgili bir yasa çıkartmışsa bu uygulamaya uymak zorundasınız ve belirtilen yaştakileri bedava taşıyacaksınız. Fakat açmış olduğumuz bütün davaları nasıl oldu ise kaybettik. Birde 24 bin TL avukatlık ücreti ödedik. Bu konun muhatabı Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğü denildi. Bizde dedik ki onlar dava açsın dedik. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza ayın uygulamalar devam ediyor fakat hiçbir dava açmadı. Tabi konu böyle olunca kargaşalar çıkıyor. Neticesinde vatandaşlarımız mağdur oluyor. Emeklimiz mağdur oluyor. İnşallah bu sorun ortadan kaldırılır da önümüzdeki seçimlerden iktidar partisine de faydası olur. Değişmezse de zararı kendine olacağı bellidir” dedi
Karabük’ün nüfusunun yüzde 45’nin emekli olduğunu da söyleyen Başkan Vergili, Ankara’da Karabük’ün sorunlarını anlatabilmek için o kişinin emekliler ile iç içe olması gerektiğini belirtti. Vergili, birisi bir makama gelecekse onu Karabük’te emekliler getireceğini belirterek “Emekliler Derneğinin seçimleri her zaman birlik ve beraberliğin en büyük göstergelerinden birisi. Emekliler Derneğinin yapılan seçimlerine bütün siyasi partili arkadaşlarımız geliyor. Karabük’ü özleyen, Karabük halkı ile beraber olmak isteyenler bu dernek seçimine mutlaka gelir. Ama bazılarına bakıyoruz şov amaçlı, siyasi propagandalar yapıp, Karabük’ün problemlerini yaşayacakları yere, bunun üzerine siyaset yapmaya çalışıyorlar. Gerçek Karabük’ün problemleri şu anda burada. Çünkü şu andaki nüfusumuzun yüzde 45’i emekli. Emeklimizin problemini bilmeyen bir siyasetçi Ankara’ya gittiği zaman Karabük’ün hangi haklarını savunacağını kesinlikle bilmez. Belki şu anda milletvekilimiz Osman Kahveci’ye laf ediyoruz ama her zaman emekliler ile birlikte olmaya gayret ediyor. Sedat Namal kardeşimiz sizinle yaşamaya gayret ediyor. Diğer arkadaşlarımıza bakıyoruz birlik beraberlik içinde devam ediyor, MHP İl Başkanımız burada, AK Parti İl Başkanımız burada, Cumhuriyet Halk Partili, Saadet Partili arkadaşlarımız burada demek ki burası birlik ve beraberliğin bir göstergesi. Şimdi gelecekler Karabük’e siyaset yapmaya, listeye girmeye, sonra Karabük’ün derdini Ankara’ya anlatmaya. Anlatabileceklerini sanıyorlar ama dert burada anlatılacak. Eğer birisi bir makama gelecekse bunu Karabük’te emekliler getirir. Milletvekili yapacaksa Milletvekili, Belediye Başkanı yapacaksa belediye Başkanı yapar” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
icisleri bakani ciftci genclerimizi suca surukleyen her turlu yapi ile mucadele ediyoruz FRNs3dlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İçişleri Bakanı Çiftçi: “Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Samsun’da katıldığı AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’nda, “Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bakan Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Samsun, Türk milletinin hafızasında ve milli mücadelesinde çok özel ve önemli bir yere sahip şehrimizdir. İstiklal mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu şehir sıradan bir şehir değildir. Bir millete esaret prangalarının vurulmak istendiği, vatanına göz dikildiği yerde Anadolu’yu ayağa kaldıran ses ve kararlı duruş bu şehirden, Samsunlu kardeşlerimin yüreğinden yükselmiştir. İşte tam da o günlerden bugüne Samsun bize şunu öğretmiştir: Bu millet esareti kabul etmez, bu millet diz çökmez, bu millet tarihin omuzlarına yüklediği iddiasından vazgeçmez. Anadolu’yu bize vatan kılan Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, o kutlu müjdeye mazhar olmak için gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in, Kudüs’ü doruklarda bekleyen son Hakan Abdülhamid-i Sani’nin, İstiklal meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve nice kahramanın inancıyla, ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. ’Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı başlatan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’ye ilerliyoruz, Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

Suçla mücadelede yeni bir sisteme geçtiklerinin altını çizen Bakan Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak en büyük sorumluluğumuz, bu güzel ülkenin huzurunu ve güvenliğini güçlü bir şekilde sağlamaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; huzur yoksa kalkınma olmaz, güvenlik yoksa istikrar olmaz. Bu anlayışla Türkiye’nin her köşesinde yeni bir güvenlik vizyonu ile çalışıyoruz. Sadece suçla mücadele eden değil; suçu oluşmadan engelleyen, toplumu koruyan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz; milletimizin huzuru için fedakârca görev yapıyor. Bu vesileyle görev başındaki tüm güvenlik güçlerimize buradan şükranlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

“Kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor”

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Çiftçi, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye güçlü bir devlettir. Ama Türkiye’nin en büyük gücü milletidir. Çünkü bu millet mazluma Yunus, zalime Yavuz’dur. Arakan’dan Bosna’ya, Gazze’den Kosova’ya, Halep’ten Buhara’ya varıncaya kadar bu millete dua edilir. Bütün dünya bilir ki bu millet; adaletin, vicdanın, merhametin son kalesidir. Anadolu darülinsandır, darüsselamdır, darülislamdır. Bizim kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor. Ayaklar altına alınan insanlık onurunu, ahlakı, fıtratı ihya ve inşa etmek yine bizim vazifemizdir. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yolumuza kararlılıkla devam ederken; daha güvenli şehirler, daha huzurlu mahalleler, daha güçlü bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Birliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimizi yaşattığımız sürece Allah’ın izniyle bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin