Karabük Postası tarafından
27 Ekim, 2014 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vergili, Makamını 5000 Evler’e Kurdu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Makamımı mahallelere taşıyarak her gün bir mahallede Başkanlık görevimi sürdüreceğim” diyerek startını verdiği Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasını sürdürüyor.

Gezici Başkanlık Ofisi uygulanmasına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, 5000 Evler 75. Yıl Mahalle Muhtarı Recep Çakıcı, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle sakinleri Başkan Vergili’ye mahallelerine ve Karabük’e yaptığı çalışmalar ile ilgili teşekkür ederken, yapacağı projelerden 5000 Evler Safranbolu arası Kanyon Park projesi hakkında bilgilendirme istediler. Başkan Vergili; “5000 Evleri Safranbolu’ya bağlayan çelik köprünün ihalesi 2 hafta içinde bitecek. 2015 yılında yapım ihalesine çıkacağız. Köprünün altına yapacağımız projeyle Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak. Bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü spor’u yapabilecekleri alanlar olacak. Afet Evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri her şeyden önemlisi kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” dedi. Başkan Vergili vatandaşlarla uzun bir süre yaptığı sohbetin ardından 5000 Evler Sosyal Yaşam Merkezi binasında kurulan makamından ayrıldı. Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına yarın (28.10.2014 Salı) Belen Mahallesi ile devam edecek.      

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin