Reklam
Reklam

Vatandaşın yol tepkisi: “Bu yolda okul taşıtları için hayati bir risk var”

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun Göynük ilçesinde kış aylarında buzlanma nedeniyle kazaların meydana geldiği ve araç kaymalarının yaşandığı Sünnet Gölü’nün kıyısına vatandaşlar bariyer yapılmasını istiyor. Köy muhtarı Yaşar Akarslan, “Geçmişte bir vatandaş göle düştü ve hayatını kaybetti. Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım. Bu yolu kullanan servisler, işçi araçları ve okul taşıtları için hayati bir risk var” dedi.

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Sünnet Gölü Tabiat Parkı her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayrıca bölge halkının ilçe merkezine gitmek için kullandığı yol olan, Sünnet Gölü yolunda kış aylarında kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl, bir işçi servisi kayarak göl kıyısında içerisinde 12 işçiyle beraber ölümle burun buruna gelmişti. Okula gitmek isteyen öğrencilerin de kullandığı güzergah için veliler ayaklandı.

“Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım”

Köy muhtarı Yaşar Akarslan, geçmişte işçi servislerinin buzlanma nedeniyle göle kayma tehlikesi geçirdiğini ve birçok kez yetkililere başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını ifade etti. Akarslan, “Yolun kenarına bariyer yapılması ve yolun genişletilmesi için Göynük Kaymakamlığı, Bolu İl Özel İdaresi, Milli Parklar ve Karayolları Genel Müdürlüğü dahil birçok kuruma başvurduk ancak dikkate alınmadık. Geçmişte bir vatandaş göle düştü ve hayatını kaybetti. Kendi yeğenimin cenazesini gölden çıkardım. Bu yolu kullanan servisler, işçi araçları ve okul taşıtları için hayati bir risk var. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“Her sabah yolda kayma korkusu yaşıyoruz”

İki çocuk annesi Aylin Ulusan, yolların dar ve buzlanmanın yoğun olduğu günlerde çocuklarını okula göndermekte tereddüt ettiğini belirtti. Ulusan, “5 yaşında epilepsi hastası bir çocuğum var. Nöbet geçiriyor, hastaneye buradan gidiyoruz. Bu yolda ambulansla gitmek zorunda kalabiliyoruz. Her sabah yolda kayma korkusu yaşıyoruz. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Köy halkından Mehmet Kılıç, geçmişte yaşanan bir kazayı hatırlatarak, “Geçen dönemde muhtarın olduğu bir araç, işçi servisi olarak kullanılıyordu ve buzlanma nedeniyle göle uçuyordu. Çocuklarımız okula gidip geliyor, onların can güvenliği için bir an önce bariyer yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice’nin tescilli balı için turizm ve ticaret işbirliği

Yenicenin tescilli bali icin turizm ve ticaret isbirligi1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Haziran, 2026 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “AB Coğrafi İşaret Tescilli Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” için imza töreni düzenlendi. Bartın Valiliğinde gerçekleşen törene ev sahipliği yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımıyla projenin sözleşmesi imzalandı.

Yenice’nin önde gelen yerel değerlerinden biri olan ve Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili bulunan Yenice Ihlamur Balı’nın marka değerini artırmayı hedefleyen projeyle; balın turizm sektörüyle bütünleşmesinin güçlendirilmesi, üreticilerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ulusal ve uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Törende, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Dr. Nurtaç Arslan’a, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve ajans uzmanlarına teşekkür edildi. Yenice’ye, bölge üreticilerine ve yerel ekonomiye önemli kazanımlar sağlaması beklenen projenin hayırlı olması dilenirken, yerel değerlerin katma değere dönüştürülmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin