Ramazan Öztürk tarafından
09 Şubat, 2024 14:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, şehit ailesini ağırladı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Van’ın Başkale ilçesinde şehit olan Jandarma Komando Er Musa Ceylan’ın ailesini ağırladı.

Vali Mustafa Yavuz, 3 Mayıs 2000 tarihinde Van’ın Başkale ilçesinde şehit olan Jandarma Komando Er Musa Ceylan’ın Annesi Saime Ceylan ve Kardeşi Yunus Can Ceylan’ı makamında misafir etti. Ziyaretleri için Saime ve Yunus Can Ceylan’a teşekkür eden Yavuz, "Devletimiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Onların aileleri bizlere birer emanettir. Bugüne kadar her zaman onların yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta 80 bin yabani zeytin ağacı aşılanacak

Sinop’un Durağan ilçesinde, Yağbasan ve Çaltucak köyleri sonlarında bulunan 520 hektarlık ormanlık alandaki 80 bin adet yabani zeytin ağacı (delice), aşılanarak üretime kazandırılıyor. Proje kapsamında 4 yıl içinde bu ağaçlardan randıman alınması ve kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.
Sinop’un son yıllarda iklim değişikliği ve baraj tesirleriyle birlikte Akdeniz iklim özellikleri göstermeye başlaması, zeytin tarımı için göreli bir avantaj oluşturdu. Bu kapsamda, tabiatta resen yetişen ve bugüne kadar ekonomik bir bedel taşımayan delice zeytin ağaçları, aşılanarak zeytin üretiminde kullanılacak hale getiriliyor.

Zeytin, kırsala umut olacak
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, aşılanan ağaçlar 4 yıl içinde meyve vermeye başlayacak. Bu süreçten sonra, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun Ek 12. unsuru kapsamında, zeytin ağaçlarının meyveleri gelir getirici tıp olarak orman köylülerine tahsis edilecek. Böylelikle hem bölge iktisadına katma kıymet sağlanacak hem de kırsal kesitteki göçün önüne geçilmesi hedeflenecek.

Kurumlar el ele verdi
Sinop Valiliği uyumunda yürütülen projeye Durağan Kaymakamlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, köy muhtarlıkları ve özel dal temsilcileri takviye veriyor. Proje, zeytincilik bölümünde kamu-özel iş birliğinin örneklerinden biri olmayı amaçlıyor.
Sinop’un zeytin tarımı potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen proje, atıl durumdaki doğal kaynakların değerlendirilmesiyle kırsal kalkınma siyasetlerine somut katkı sağlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin