blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Haziran, 2025 11:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Yavuz, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnceleme ziyareti, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri Değerlendirme Toplantısı’nın ardından gerçekleştirildi.

Vali Yavuz’a ziyaret sırasında Mülkiye Müfettişi Hayati Taşdan ile birlikte gelen heyet eşlik ederken, Karabük Belediye Başkan Vekili Fatih Ustaoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal da merkezin mevcut durumu, kapasitesi, altyapısı ve sahipsiz hayvanlara yönelik sunulan hizmetler hakkında kapsamlı bilgi verdi.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların güvenli ve sağlıklı ortamlarda yaşamalarının hem insan sağlığı hem de hayvan hakları açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Sahipsiz hayvanlara yönelik yürüttüğümüz çalışmalar, çevre sağlığı ve vatandaşlarımızın güvenliği açısından kritik öneme sahip. Merkezimizin faaliyete geçmesiyle birlikte daha kontrollü ve güvenli bir süreci başlatacağız. Haziran ayı içerisinde sahipsiz canlarımızı merkezimize alarak bakım, tedavi, sahiplendirme ve kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Vali Yavuz ayrıca, merkezin tamamlanarak hizmete açılmasının bölgedeki sahipsiz hayvanların korunması ve refahı açısından önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, sürece katkı sağlayan tüm personele teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobille çarpışan ambulans devrildi: 3 sağlık çalışanı yaralandı

Karabük’te otomobille çarpışan ambulansın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 3 sağlık çalışanı yaralandı.
Kaza, Namal Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta bıraktıktan sonra istasyona dönmek üzere olan Ercan G. yönetimindeki 78 DD 916 plakalı ambulans, Murat M. idaresindeki 78 ABL 976 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle ambulans devrildi. Kazada ambulans sürücüsü Ercan G. ile sağlık çalışanları Hatice G.A. ve Seda Nur K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.
Yaralılar, meslektaşlarının ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin