Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz: “80 hektar alanda etkili olan yangın 54 saatte kontrol altına alındı”

Karabük’ün Ovacık ilçesinde 80 hektarlık alanda etkili olan orman yangını 54 saatte kontrol altına alındı .
İlçeye bağlı Beydini ile Alınca Köyü arasında çıkan orman yangını havadan ve karadan yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yaklaşık 54 saatlik müdahale ile söndürülen yangında soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öncelikle hem Karabük’ümüze hem Ovacık’ımıza hem de ülkemize geçmiş olsun diyorum. Cuma günü yaklaşık olarak saat 14.30 civarında başlayan orman yangını bugün akşam itibariyle akşam saatleri itibariyle kontrol altına alındı diyebiliriz. Bu süreç içerisinde yaklaşık olarak 78 aracımız arazözlerimiz, su tankerlerimiz, UMKE’miz, AFAD’ımızın araçları. Yine yaklaşık 220 civarında personelimizle üç gündür yangınla mücadele ediliyor” dedi.
“Söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor” diyen Yavuz, “Yangının başladığı andan itibaren bu saate kadar gerçekten fedakarca çalışan orman teşkilatımızın değerli mensuplarına, belediyelerimizin il özel idaremizin ve diğer tüm kurumlarımızın çalışanına çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 7/24 esasınca gerçekten fedakarca çalıştılar. Çok zorlu koşullarda çalıştılar. Çünkü ormanın çıktığı yangının alan sarp, kayalık ve biraz zor bir alandı. Yol açısından sıkıntılarımız oldu. Bir taraftan yollar açıldı. Bir taraftan söndürme çalışmaları devam etti. Şükür bu akşam saatleri itibariyle kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.
Yangının çıkışı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü aktaran Yavuz, “Bununla birlikte hem kolluk birimlerimiz hem de ilgili birimlerimiz adli ve idari soruşturmasına devam ediyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde de bu yangını çıkartıp, yeşil vatanımızı akciğerlerimizi ve ormanlarımıza bu zararı verenleri bulup bir an önce adalete teslim edeceğiz” diye konuştu.
Yavuz, yangının 80 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Tabii tamamının yandığını söyleyemeyiz. Ara ara yanmayan bölgeler de var. Ama 80 hektarlık bir alanda yangının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Zarar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra kesin tespitler yapıldıktan yanan kısımlar çok daha net çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Yangının çıkışı ile ilgili net bilginin önümüzdeki günlerde belli olacağını kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, “Tüm Karabük halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum ve yangınla en iyi mücadele yolunun yangın çıkmasına vesile olacak davranışlardan uzak durmak olduğunu bir kere daha hakikaten eee ifade ediyorum. Türkiye’de halkımız bu konuya özen gösterir, riayet ederlerse Ovacık’ta ve şu an halen söndürülme çalışmaları devam eden bölgelerdeki yangınlar çıkmamış olur” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin